Tex Gunning had niet het plan Wijers op te volgen

Tex Gunning had niet het plan Wijers op te volgen

16-03-2012 Bij zijn aantreden in 2008 dacht iedereen dat Tex Gunning CEO van AkzoNobel zou worden als Hans Wijers zou vertrekken. Dat is niet gebeurd. Ton Büchner kwam op die plek. Waarom vertrekt Gunning nu niet?

Op 1 mei vertrekt Hans Wijers als CEO bij chemiconcern AkzoNobel. Al in juni 2011 maakte het bedrijf bekend dat Ton Büchner, CEO van de Zwitserse beursgenoteerde multinational Sulzer, hem zou opvolgen. Velen hadden verwacht dat Tex Gunning de gedoodverfde opvolger van Wijers zou zijn. Hij werd het niet en is vervolgens ook niet vertrokken bij het concern. Management Scope vroeg hem hoe het zit.

Ander doel
Bij uw aantreden dacht iedereen dat u CEO van AkzoNobel zou worden als Hans Wijers zou vertrekken. Dat is niet gebeurd. Bij velen leeft nu de vraag waarom u niet vertrekt?
‘Ik ben in 2008 gevraagd om bij Akzo Nobel de consumententak (Decorative Paints) te leiden vanwege mijn ervaring met het succesvol in de markt zetten van consumentenproducten bij Unilever. Ik kwam dus bij AkzoNobel met een duidelijk doel. Dat was het omvormen van twee losstaande bedrijven tot een wereldwijde marktleider in de verfbranche na de acquisitie van ICI. Daar ben ik nog volop mee bezig.’

Lees verder:
> Interview met Tex Gunning

Interview met Tex Gunning

Tex Gunning (LeasePlan): 'Ons vertrouwde businessmodel gaat absoluut evolueren'

Tex Gunning (LeasePlan): 'Ons vertrouwde businessmodel gaat absoluut evolueren'

03-10-2019 Door de digitale transformatie gaat de bedrijfsvoering van LeasePlan op de schop. Het lastige, volgens topman Tex Gunning, is dat niemand weet wat er precies gaat gebeuren – maar wel dát er wat op til is. ‘Dan kun je maar beter zelf disintermediatie opzoeken, proactief platforms creëren en aanbieden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook