Tex Gunning had niet het plan Wijers op te volgen

16-03-2012

Tex Gunning had niet het plan Wijers op te volgen

Bij zijn aantreden in 2008 dacht iedereen dat Tex Gunning CEO van AkzoNobel zou worden als Hans Wijers zou vertrekken. Dat is niet gebeurd. Ton Büchner kwam op die plek. Waarom vertrekt Gunning nu niet?

Op 1 mei vertrekt Hans Wijers als CEO bij chemiconcern AkzoNobel. Al in juni 2011 maakte het bedrijf bekend dat Ton Büchner, CEO van de Zwitserse beursgenoteerde multinational Sulzer, hem zou opvolgen. Velen hadden verwacht dat Tex Gunning de gedoodverfde opvolger van Wijers zou zijn. Hij werd het niet en is vervolgens ook niet vertrokken bij het concern. Management Scope vroeg hem hoe het zit.

Ander doel
Bij uw aantreden dacht iedereen dat u CEO van AkzoNobel zou worden als Hans Wijers zou vertrekken. Dat is niet gebeurd. Bij velen leeft nu de vraag waarom u niet vertrekt?
‘Ik ben in 2008 gevraagd om bij Akzo Nobel de consumententak (Decorative Paints) te leiden vanwege mijn ervaring met het succesvol in de markt zetten van consumentenproducten bij Unilever. Ik kwam dus bij AkzoNobel met een duidelijk doel. Dat was het omvormen van twee losstaande bedrijven tot een wereldwijde marktleider in de verfbranche na de acquisitie van ICI. Daar ben ik nog volop mee bezig.’

Lees verder:
> Interview met Tex Gunning

Meer over Tex Gunning

Tex Gunning lid Raad van Toezicht dance4life

Tex Gunning lid Raad van Toezicht dance4life

Per 1 december 2013 zal Tex Gunning, ceo TNT Express, toetreden tot de Raad van Toezicht van dance4life.

Tex Gunning de nieuwe CEO TNT Express

Tex Gunning de nieuwe CEO TNT Express

AkzoNobel-bestuurslid Tex Gunning gaf vorige week aan in april met pensioen te gaan. Dat blijkt toch wat anders te lopen, want per 1 juni wordt hij CEO bij TNT Express. Hij volgt Marie-Christine Lombard op, die in september vorig jaar opstapte.

Interview met Tex Gunning

Tex Gunning, lid rvb Akzo Nobel over modern leiderschap

Tex Gunning, lid rvb Akzo Nobel over modern leiderschap

Het verbinden van organisaties met de samenleving, dat is de visie van AkzoNobel-coryfee Tex Gunning op modern leiderschap. En daarbij draait het om altruïsme: responsible leadership is betekenisvol zijn voor anderen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook