Willemien Terpstra nieuwe ceo Gasunie

Willemien Terpstra nieuwe ceo Gasunie

12-07-2023 Willemien Terpstra is benoemd als nieuwe ceo van de Nederlandse Gasunie. Zij is voorgedragen door de raad van commissarissen en benoemd door de minister van Financiën, na een positief advies van de ondernemingsraad.

Willemien Terpstra startte haar loopbaan bij Arco Chemical (een voorloper van LyondellBasell) en vervulde verschillende managementfuncties bij diverse business units binnen het concern. Zij is op dit moment global vice president decarbonization bij het internationale chemieconcern LyondellBasell, waar zij verantwoordelijk is voor CO2-reductie van de wereldwijde activiteiten van het concern. Zij is benoemd met ingang van 1 maart 2024, voor een periode van vier jaar. 

Terpstra volgt Han Fennema op, die eerder dit jaar bekend maakte na bijna tien jaar terug te willen treden als ceo. Hij treedt per 1 november 2023 terug, tot het aantreden van Terpstra zal cfo Janneke Hermes het voorzitterschap waarnemen. 

Pieter Duisenberg, voorzitter van de raad van commissarissen: “Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van Willemien Terpstra. Zij heeft een grote ambitie om de maatschappelijke opgave van de energietransitie verder vorm te geven. Met haar kennis, ervaring en capaciteiten is zij zeer geschikt om leiding te geven aan de strategische ontwikkeling van Gasunie en de realisatie van onze toekomstagenda in waterstof, warmte, CO2 en (groen) gas. De raad van commissarissen ziet in haar een bevlogen opvolger van Han Fennema, aan wie wij veel dank verschuldigd zijn. Onder zijn deskundige, gedreven en nuchtere leiding heeft Gasunie zich ontwikkeld van gastransportbedrijf naar een duurzame energie-infrastructuur onderneming. Daarmee heeft Han een sterk fundament gelegd voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Gasunie.”

Willemien Terpstra, aankomend CEO van Gasunie: “Ik ben enorm gemotiveerd om samen met alle Gasunie medewerkers verder te bouwen aan het energiesysteem van de toekomst, waarin we duurzaamheid, betrouwbaarheid en leveringszekerheid met elkaar in een nieuwe balans moeten brengen. Gasunie speelt een cruciale rol in de energiesector en heeft een ambitieuze toekomstvisie op de energievoorziening in Nederland en de landen om ons heen. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren mijn bijdrage te leveren aan de realisatie van die toekomstvisie en met Gasunie belangrijk te zijn in de verduurzaming van onze samenleving.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook