Staatssecretaris Wilma Mansveld stapt op

Staatssecretaris Wilma Mansveld stapt op

29-10-2015 Mansveld heeft haar functie als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu per 28 oktober 2015 neergelegd.

Staatssecretaris
Wilma Mansveld was als staatssecretaris belast met de behandeling van de aangelegenheden betreffende het milieu, de luchtvaart, het openbaar vervoer en het spoor. Voorafgaand aan haar aftreden stond Mansveld al langere tijd onder druk, door de (financiële) problemen bij spoorbeheerder ProRail en hogesnelheidslijn Fyra.

Enquêtecommissie Fyra
Op 28 oktober 2015 publiceerde de enquêtecommissie die onderzoek deed naar de problemen bij Fyra haar rapport. De commissie oordeelde onder meer dat Mansveld de Tweede Kamer onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd. Naar aanleiding van het kritische rapport stapte Mansveld dezelfde dag op als staatssecretaris.

ProRail
Wilma Mansveld lag al maanden onder vuur door de problemen bij spoorbeheerder ProRail, waarvan de Nederlandse Staat enig aandeelhouder is. Eind september 2015 werd bekend gemaakt dat ProRail 475 miljoen euro tekort komt voor het beheer van het spoor tussen 2018 tot 2028. Hierbij kwam de kritiek van de Tweede Kamer dat de informatievoorziening door Mansveld daaromtrent te wensen overliet. Ook zou Mansveld ProRail onder druk hebben gezet om het naar buiten brengen van slecht nieuws uit te stellen, aldus president directeur van ProRail Pier Eringa.

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook