Alpinvest oprichters Borgdorff en Thyssen uit de directie

Alpinvest oprichters Borgdorff en Thyssen uit de directie

13-07-2011 Wim Borgdorff en Erik Thyssen, twee oprichters van private equityhuis Alpinvest, zijn per 1 juli 2011 vertrokken uit de Raad van Bestuur. Dit heeft een woordvoerder van het private equityhuis bevestigd.

Eerder dit jaar verkochten pensioenfondsen ABP en PGGM Alpinvest aan de Amerikaanse investeerder The Carlyle Group.

Directieleden Alpinvest
De directieleden van Alpinvest, waaronder managing partner Wim Borgdoff, hadden aangegeven het private equityhuis via een managementbuy-out liever zelf te willen kopen.

Carlyle Group
Deze plannen werden echter opzij geschoven door aandeelhouders ABP en PGGM. De nieuwe joint-venture met Carlyle werd in maart 2011 afgerond.

Wim Borgdorff
Sinds 2000 was Wim Borgdorff in dienst bij AlpInvest Partners. Daarvoor was hij werkzaam bij ABP Investments, waar hij de herstructurering van ABP's Real Estate activiteiten leidde en betrokken was bij de oprichting van ABP’s Alternative Investments unit.

Erik Thyssen
Erik Thyssen was sinds 2001 werkzaam bij Alpinvest. Hij was verantwoordelijk voor de investeringsactiviteiten van de firma in Europa en Azië.

Zowel Borgdorff als Thyssen blijven binnen Alpinvest werkzaam. Welke functie de twee oprichters van Alpinvest hebben gekregen is nog niet bekend.

Lees ook:
> Topbelegger Johan van der Ende stopt bij PGGM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook