Wouter Kolk nieuwe algemeen directeur Albert Heijn

Wouter Kolk nieuwe algemeen directeur Albert Heijn

03-02-2015 Wouter Kolk is de nieuwe topman van Albert Heijn. Hij krijgt de taak om de tegenvallende bedrijfsresultaten te verbeteren.

Concurrentie
Wouter Kolk volgt Sander van der Laan op als directeur van Albert Heijn. Van der Laan vertrekt omdat Albert Heijn op een aantal terreinen wordt ingehaald door de concurrentie. De laatste maanden ging het iets beter met Albert Heijn, maar dat was voor de directie geen reden dit besluit terug te draaien. 

Ahold
Wouter Kolk was al werkzaam voor Ahold, hij was verantwoordelijk voor de afdeling 'Specialty Stores and New Markets'. Daarvoor was hij CEO van opeenvolgend Gall & Gall en Etos, beiden Ahold-dochters. 

Jumbo
Het marktaandeel van Albert Heijn wordt vooral door supermarktketen Jumbo verkleind. Door onder anderen de aankoop van nieuwe winkels is de omzet van Jumbo het afgelopen jaar met een kwart gestegen. Het is aan Wouter Kolk om deze opmars tegen te gaan.

Resulaten
Precieze resultaten van Albert Heijn zijn niet inzichtelijk omdat Ahold haar cijfers als één geheel presenteert. In 2014 nam de omzet van Ahold met 0,5 procent toe tot 32,8 miljard euro.

Meer over Wouter Kolk

Wouter Kolk ceo Europa en Indonesië bij Ahold Delhaize

Wouter Kolk ceo Europa en Indonesië bij Ahold Delhaize

02-10-2018 Wouter Kolk is per 1 oktober aangesteld als ceo Europa en Indonesië bij supermarktconcern Ahold Delhaize. 

Wouter Kolk per direct lid executive committee Ahold-Delhaize

Wouter Kolk per direct lid executive committee Ahold-Delhaize

08-09-2017 Wouter Kolk, ceo van Albert Heijn, is per direct benoemd tot operationeel directeur Nederland en België van Ahold-Delhaize. Hiermee treedt hij toe tot het executive committee.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook