Wouter Kolk nieuwe algemeen directeur Albert Heijn

Datum: 03-02-2015

Wouter Kolk nieuwe algemeen directeur Albert Heijn

Wouter Kolk is de nieuwe topman van Albert Heijn. Hij krijgt de taak om de tegenvallende bedrijfsresultaten te verbeteren.

Concurrentie
Wouter Kolk volgt Sander van der Laan op als directeur van Albert Heijn. Van der Laan vertrekt omdat Albert Heijn op een aantal terreinen wordt ingehaald door de concurrentie. De laatste maanden ging het iets beter met Albert Heijn, maar dat was voor de directie geen reden dit besluit terug te draaien. 


Ahold
Wouter Kolk was al werkzaam voor Ahold, hij was verantwoordelijk voor de afdeling 'Specialty Stores and New Markets'. Daarvoor was hij CEO van opeenvolgend Gall & Gall en Etos, beiden Ahold-dochters. 


Jumbo
Het marktaandeel van Albert Heijn wordt vooral door supermarktketen Jumbo verkleind. Door onder anderen de aankoop van nieuwe winkels is de omzet van Jumbo het afgelopen jaar met een kwart gestegen. Het is aan Wouter Kolk om deze opmars tegen te gaan.

Resulaten
Precieze resultaten van Albert Heijn zijn niet inzichtelijk omdat Ahold haar cijfers als één geheel presenteert. In 2014 nam de omzet van Ahold met 0,5 procent toe tot 32,8 miljard euro.