Abortus is goed voor de economie, Christen Unie!

Auteur: Mark Koster | 27-12-2006

Abortus is goed voor de economie, Christen Unie!

De Christen Unie, de aanstaande regeringspartij, wil tornen aan het wettelijke recht op abortus. De mannenbroeders zullen hun zin niet krijgen, maar kunnen met hun gemoraliseer wel degelijk schade aanrichten.

Het recht op abortus is niet alleen een recht van de vrouw over haar eigen lichaam, het blijkt ook een probaat middel tegen maatschappij ontwrichtende criminaliteit. Uit een onderzoek van twee Amerikaanse economen kwam naar voren dat abortus veel goeds heeft betekend voor de bestrijding van de criminaliteit in verpauperde Amerikaanse binnensteden. De twee rekenaars ontdekten dat de criminaliteit begin jaren negentig daalde op het moment dat de crackindustrie met al zijn gewelddadige uitwassen een hoogtepunt bereikte. Ze zochten naar een verklaring. Was het de aantrekkende economie? Waren het de hogere straffen en het hardere politie-optreden?

Neen, het was het besluit van de Hoge Raad (Roe vs. Wade 1973) om abortus niet langer strafbaar te stellen. Hoezo dat? Begin jaren negentig, op het moment dat het eerste cohort ongewenste kinderen zich in de criminaliteit zou moeten storten, begint het criminaliteitscijfer ineens onverklaarbaar te dalen. De ' abortus-these', die nog niet overtuigend is weerlegd, zou tot nadenken moeten stemmen. De emancipatie van Turkse en Marokkaanse vrouwen is net goed op gang gekomen. Deze vrouwen hebben zich ontworsteld aan God en gezag en durven (tegen culturele pressie) in eindelijk zelf te besluiten om hun kind te aborteren. De stijging van het aantal abortussen onder Turkse en Marokkaanse vrouwen duidt op een rationelere afweging bij het krijgen van kinderen. Ook het aantal tienerzwangerschappen is na jarenlange stijging eindelijk onder controle. Een slimme makelaar koopt nu alvast appartementen op in de Bijlmer, want die moeten over tien jaar flink in waarde zijn gestegen. Maar de gereformeerde zuurpruimen hebben hier natuurlijk geen boodschap aan. De christenen zullen vanuit hun regeringszetels eisen dat er campagnes komen die aborteren ontmoedigen. Afschaffen zal niet lukken, aangezien er geen meerderheid in het parlement is voor de restauratie van het gezinsleven. Wouter Bos, de aanstaande coalitiepartner, zal ergens moeten instemmen met nieuwe vormen van pro-life beleid. Nog één ander puntje: gewenste kinderen zijn hard nodig tegen de vergrijzing

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie