André Olijslager president-commissaris Arriva

André Olijslager president-commissaris Arriva

17-05-2016 Olijslager is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Arriva Nederland.

Benoeming
André Olijslager is met ingang van 14 april 2016 benoemd tot president-commissaris van vervoerbedrijf Arriva Nederland. Olijslager volgt Lense Koopmans op, die eind 2015 is overleden. Naast Olijslager zijn Irene Asscher-Vonk, Ed Nijpels, Alison O’Connor en Thomas Øster lid van de Raad van Commissarissen van Arriva.

Ruime ervaring
Olijslager begon zijn loopbaan bij Van Gelder Papier en was van 1991 tot 2005 werkzaam als voorzitter van de (concern)directie van Friesland Foods. Friesland Foods fuseerde in 2008 met Campina tot FrieslandCampina. Olijslager heeft vervolgens commissariaten bekleed bij Heijmans, ABN Amro en Avebe. Momenteel is Olijslager president-commissaris bij Detailresult Group en lid van de Raad van Commissarissen bij Van Gansewinkel.

Top 100
André Olijslager stond in 2015 op nummer 95 in de Management Scope Top 100 Commissarissen.

Interview met André Olijslager

Vier (oud-)NVP-voorzitters over het toenemend belang van private equity

Vier (oud-)NVP-voorzitters over het toenemend belang van private equity

27-11-2019 Ernstige onderkapitalisering van het bedrijfsleven na de oliecrisis leidde in 1984 tot de oprichting van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). In deze rondetafel blikken (oud-)NVP-voorzitters terug op de soms roerige geschiedenis van hun jubilerende vereniging en kijken ze vooruit naar de toekomst van private equity en venture capital in Nederland. ‘De relevantie zal alleen maar toenemen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook