As Tempelman nieuwe ceo Eneco

As Tempelman nieuwe ceo Eneco

21-04-2020 Op 21 april 2020 maakt Eneco bekend dat As Tempelman de nieuwe chief executive officer is. De raad van commissarissen heeft in Tempelman de opvolger van Ruud Sondag gevonden. 

As Tempelman start per 1 juli 2020 als ceo van Eneco en kijkt er zeer naar uit deel uit te maken van de koers die Eneco volgt in de energietransitie. ‘In de 25 jaar dat ik werkzaam ben in de energiesector heb ik een ware passie ontwikkeld voor duurzaamheid. Eneco heeft een toonaangevende positie in de energietransitie in Europa. Met de nieuwe aandeelhouders is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden waarmee enerzijds aan de veranderende energiebehoeften van klanten wordt voldaan en anderzijds een positieve bijdrage aan de maatschappij wordt geleverd’, zegt Tempelman. 

Tempelman is sinds 2016 vice president east bij Koninklijke Nederlandse Shell in Singapore. Hij is hier verantwoordelijk voor de geïntegreerde gasactiviteiten in het Midden-Oosten en Azië. Ook bekleedt hij bestuursfuncties in Brunei, Oman en Maleisië. Daarvoor vervulde Tempelman verschillende andere managementposities binnen de downstream en aardgasactiviteiten van Shell en was hij verantwoordelijk voor de Shell bedrijfsonderdelen Lubricants, Wholesale Fuels, Aviation Fuelas en LPG in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

Voorzitter van de raad van commissarissen, Mel Kroon is verheugd met de komst van As Tempelman en ziet in hem een zeer geschikte nieuwe ceo die de duurzame strategie van Eneco zal voortzetten en uitbouwen. ‘Hij heeft zijn sporen verdiend als een ondernemende leider met visie die zich richt op de uitvoering van de strategie en het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Daarbij is hij sterk in communicatie en heeft hij oog voor talentmanagement’, aldus Kroon.

Tempelman volgt Ruud Sondag op, die op eigen verzoek zijn functie neerlegde na de afronding van de verkoop van de aandelen van Eneco aan het consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power op 25 maart 2020. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook