Bussemaker benoemt nieuwe Raad van Toezicht UvA

Bussemaker benoemt nieuwe Raad van Toezicht UvA

21-07-2016 Marise Voskens wordt de nieuwe voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht van de UvA, die minister Jet Bussemaker (foto) per 26 augustus 2016 benoemt.

Marise Voskens wordt de nieuwe voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht (RvT) van de Universiteit van Amsterdam (UvA), die minister Jet Bussemaker per 26 augustus 2016 benoemt. Voskens heeft een brede ervaring in het bedrijfsleven en is maatschappelijk actief. Met deze benoeming volgt Voskens Atzo Nicolaï op, die medio 2016 heeft bekendgemaakt af te zullen treden.

Raad van Toezicht UvA
Pauline Meurs, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg en voorzitter van de raad voor volksgezondheid en samenleving, neemt als lid zitting in de nieuwe raad. Rob Becker zal als nieuw lid toezien op bedrijfsvoering en financiën. Gerard Mols is in mei 2013 al benoemd op voordracht van de medezeggenschap en is bereid om voorlopig aan te blijven in de nieuwe raad van toezicht.

Voskens
Voskens heeft een brede ervaring in het bedrijfsleven en is maatschappelijk actief bij meerdere Amsterdamse culturele en sociaal-maatschappelijke organisaties. Daarnaast is ze voorzitter van de Raad van Toezicht van de VPRO en heeft ze de afgelopen 10 jaar gewerkt als rechter in de rechtbank Amsterdam.

Lees ook
> Raad van Toezicht UvA treedt af
> Nieuwe leden voor het bestuur van de UvA en HvA

Meer over Atzo Nicolaï

Atzo Nicolaï vertrekt als president DSM Nederland

Atzo Nicolaï vertrekt als president DSM Nederland

31-01-2019 DSM heeft vandaag bekendgemaakt dat Atzo Nicolaï medio 2019 zijn functie van president DSM Nederland neerlegt.

Raad van Toezicht UvA treedt af

Raad van Toezicht UvA treedt af

10-06-2016 De voltallige Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam heeft besloten af te treden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook