Ben Noteboom verlaat Randstad februari 2014

Ben Noteboom verlaat Randstad februari 2014

31-10-2013 Randstad-CEO Ben Noteboom treedt af op 28 februari 2014. Bestuurslid Jacques van den Broek zal hem opvolgen.

Ben Noteboom werd in september 2002 ad interim bestuursvoorzitter en vanaf maart 2003 de vaste CEO van Randstad, nadat Cleem Farla om gezondheidsredenen aftrad. Daarvoor bekleedde hij een aantal managementfuncties bij Randstad.

Gestage groei
Gedurende de tijd dat Noteboom aan het roer stond groeide het bedrijfvan een omzet van 5 naar 17 miljard euro en de winstgevendheid groeide van 100 naar 578 milioen euro. Hij deed een aantal overnames, zoals die van Vedior, SFN Group and FujiStaff.

Financieel sterk
Volgens Noteboom nadert Randstad een nieuwe groeifase en staat het bedrijf financieel sterk. 'Een mooi moment voor het overdragen van het voorzitterschap.' Wat Noteboom gaat doen na zijn vertrek is niet bekend.

 

Uitdagende tijden
President-commissaris Fritz Fröhlich is Noteboom dankbaar voor zijn uitstekende prestaties in een aantal zeer uitdagende tijden. 'Ben heeft een mooi track record binnen Randstad. Hij laat het bedrijf achter in uitstekende staat zowel operationeel als financieel. Ik wil hem bedanken voor zijn inzet en toewijding aan het bedrijf.'

Opvolging
Jacques van den Broek volgt Noteboom op per 28 februari. Sinds 2004 is hij lid van de raad van bestuur. Vanaf januari zal de overdracht van de voorzitters-taken beginnen.

Lees verder
> Interview met Ben Noteboom
> Discussie met Ben Noteboom

Interview met Ben Noteboom

Ben Noteboom: 'Governanceregels gaan de wereld niet redden'

Ben Noteboom: 'Governanceregels gaan de wereld niet redden'

15-12-2020 Hij mist het face to face-contact van voor de lockdown. Bij Ahold en Aegon zijn in de afgelopen maanden zelfs commissarissen benoemd die hij nog nooit heeft ontmoet. ‘Dat is toch gek.’ Multicommissaris Ben Noteboom spreekt zich uit over de coronacrisis en corporate governance. In opgelegde governanceregels gelooft hij nauwelijks, in intrinsieke motivatie des te meer. ‘Voor nette bedrijven staan er in de code veel dingen die erg voor de hand liggen.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook