Bernadette Langius nieuwe commissaris Van Lanschot

Bernadette Langius nieuwe commissaris Van Lanschot

02-06-2015 Langius is tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot benoemd als commissaris en volgt hiermee Heleen Kersten op.

Wisseling commissarissen
Tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot op 13 mei 2015 is Bernadette Langius voor een periode van vier jaar benoemd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Deze functie kwam vrij door het vertrek van Heleen Kersten als commissaris bij Van Lanschot. Tijdens dezelfde vergadering werden Tom de Swaan en Willy Doron herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen.

 

Heleen Kersten
Van 2008 tot 2014 was Kersten als bestuursvoorzitter van Stibbe actief. Sinds het aflopen van deze termijn is zij weer werkzaam als advocaat (partner) bij het advocatenkantoor. Volgens Van Lanschot zijn haar huidige werkzaamheden moeilijker te verenigen met het commissariaat en heeft Kersten zich dientengevolge niet beschikbaar gesteld voor herbenoeming.

Bernadette Langius
Van Lanschot laat weten verheugd te zijn met de benoeming van Langius omdat zij volgens de bank een goede aanvulling is op de Raad van Commissarissen. Langius was van 1984 tot 2010 werkzaam bij ABN Amro en is sinds 2011 lid van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook