Carel van den Driest commissaris bij NS

Carel van den Driest commissaris bij NS

30-10-2012 Nederlandse Spoorwegen heeft zijn Raad van Commissarissen uitgebreid met Carel van den Driest. Hij is aangesteld per 24 oktober 2012.

Carel van den Driest is voormalig bestuursvoorzitter van Vopak. Van 2002 tot 2006 zwaaide hij de scepter bij het opslagbedrijf.

Sinds zijn vertrek als CEO Vopak houdt hij toezicht bij diverse ondernemingen, waaronder ook Vopak. Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Van Oordt en van de Anthony Veder Groep en commissaris bij Stork. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht voor het Gemeentemuseum Den Haag en is hij voorzitter van de stichting Van Ommeren De Voogt.

Van Gansewinkel
Tot voor kort was Van den Driest ook commissaris bij Van Gansewinkel Groep. In juni van dit jaar vertrok hij echter, samen met Peter Berdowski, vanwege ontevredenheid over de gang van zaken en de mate van invloed van de Raad van Commissarissen.

Shell, Van Ommeren, Vopak
Carel van den Driest begon zijn carrière in 1971 als finance trainee bij Shell. Vervolgens werkte hij lange tijd bij Van Ommeren, waar hij uiteindelijk bestuursvoorzitter werd. In 1999 fuseerde Van Ommeren met Pakhoed, waaruit Vopak ontstond.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook