Carin Gorter en Bas Brouwers in bestuur Rabobank

Carin Gorter en Bas Brouwers in bestuur Rabobank

04-09-2015 Op 4 september 2015 maakte Rabobank bekend dat Gorter en Brouwers zijn voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Bestuur. Hiermee vervangen zij Bert Bruggink.

Opvolging
Met de voorgenomen benoemingen van Carin Gorter en Bas Brouwers wordt voorzien in de opvolging van Bert Bruggink, de huidige CFRO van Rabobank Nederland. Bruggink kondigde eerder dit jaar aan eind 2015 af te zullen treden, omdat hij het niet eens was met het splitsen van zijn functie in een financiële- en risicofunctie. Gorter zal als CRO verantwoordelijk worden voor het risicobeleid. Brouwers zal de functie van CFO van Rabobank op zich nemen.

ING Group
Zowel Carin Gorter als Bas Brouwers zijn momenteel op hoog niveau werkzaam bij ING. Gorter is commissaris bij ING Group en Brouwers vervult momenteel de functie van CFO bij ING Nederland. Voordat Gorter en Brouwers starten bij Rabobank, zullen zij een zogenoemde afkoelingsperiode in acht nemen.

Reactie van de banken
Wiebe Draijer, CEO van Rabobank Nederland, laat weten zeer verheugd te zijn met de voorgenomen benoemingen. Volgens Draijer zijn de nieuwe bestuurders met hun voor de Rabobank geschikte achtergrond een grote aanwinst voor het team.

President-commissaris Jeroen van der Veer van ING Group laat weten Carin Gorter en Bas Brouwers te bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Van der Veer snapt welke kans aan Gorter en Brouwers is geboden en wenst hen veel geluk in de nieuwe functies.

Lees verder
> Nieuwsbericht over het aftreden van Bruggink


Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook