Finalisten Young Captain Award 2019 bekendgemaakt

Finalisten Young Captain Award 2019 bekendgemaakt

11-10-2019 De jury van de Young Captain Award heeft de finalisten van 2019 bekendgemaakt. De finalisten zijn Nicoline van Leersum (Johnson & Johnson), Dustin Woodward (FrieslandCampina) en Eric Jones (ABN Amro).

De Young Captain Award wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. De jury kent de Award jaarlijks toe aan een jonge, getalenteerde businessleider, op weg naar de top van het bedrijfsleven. 

Cees ‘t Hart, voorzitter van de jury: 'Al vijftien jaar op rij biedt de Young Captain Award een podium aan toekomstige leiders. Ook dit jaar hebben we weer ontzettend talentvolle en inspirerende kandidaten mogen ontmoeten. De drie finalisten vallen op door hun durf, hun eigenheid en hun intrinsieke drijfveren. Eigenschappen waarmee een leider zich onderscheidt.'

> Lees ook ons interview met Cees 't Hart over de Young Captain Award: 'Authentieke jonge leiders imponeren'

Na de eerste selectieronden heeft de jury een drietal finalisten geselecteerd voor de Young Captain Award 2019. 

Eric Jones (38) bekleedt binnen ABN Amro de positie van Skill Directeur Advies. Hij geeft leiding aan een grote groep financieel adviseurs, die circa 225.000 klanten adviseren op het gebied van beleggen, financiële planning, kredieten en maatwerk advies. Binnen deze rol heeft hij in 2018 de dienstverlening volledig ingezet op Beeldbankieren, waardoor inmiddels de helft van alle klantgesprekken plaatsvindt via Skype.

Dustin Woodward (37) is managing director voor FrieslandCampina in Afrika, waarmee hij verantwoordelijk is voor de operatie binnen 42 Afrikaanse landen. Hij leidt de integratie en transformatie van FrieslandCampina Afrika, dat voorheen vanuit meerdere afdelingen werd bestuurd. Als onderdeel van een grote transformatie besloot Dustin met zijn team het Afrika-hoofdkantoor van Nederland naar Ivoorkust te verplaatsen.

Nicoline van Leersum (35) leidt als Senior Director Innovation & Evidence Generation Johnson & Johnson Medical een internationaal team dat de innovatie- en wetenschapsstrategieën voor alle medische technologie franchises in Europa Midden-Oosten Afrika (EMEA) ontwikkelt. Nicoline startte haar carrière als arts in de chirurgie en promoveerde met een onderzoek naar verbetering van kwaliteit van zorg bij darmkanker in alle Nederlandse ziekenhuizen. 

> Lees ook ons interview met twee eerdere Young Captain-award winnaars: Rogier Smeets en Dimitri de Vreeze reflecteren op leiderschap

De ‘Young Captain 2019’ wordt op 25 november bekendgemaakt in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid, tijdens een feestelijke uitreiking bij de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook