Dick Boer benoemd tot CEO Ahold

Dick Boer benoemd tot CEO Ahold

30-09-2010 Dick Boer wordt de nieuwe topman van Ahold. Hij zal per 1 maart 2011 de huidige CEO John Rishton vervangen.

In 1998 begon Dick Boer zijn carrière als CFO van Ahold Tsjechië, waarna hij in 2002 werd benoemd tot directievoorzitter van Albert Heijn.

Dick Boer
Sinds 2002 was Boer President en CEO van de Albert Heijn werkmaatschappij, tot hij in mei 2006 werd aangesteld als COO voor Ahold Europa. Een jaar later trad hij toe als lid van de raad van bestuur bij Ahold, waar hij tot op heden nog steeds deel van uitmaakt.

Carl Schlicker
Ahold meldt ook dat Carl Schlicker, nu nog CEO van Ahold USA Retail, het stokje over gaat nemen van Ahold Europe-COO Larry Benjamin. Benjamin zal begin volgend jaar stoppen bij Ahold, omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Sander van der Laan
De vervanger van Dick Boer is Sander van der Laan, momenteel Algemeen directeur van Albert Heijn. Hij gaat als nieuwe COO van Ahold samen met Schlicker rapporteren aan Boer.

Ahold bestuur
John Rishton gaat Ahold per 1 maart 2011 verlaten, om aan de slag te gaan als CEO van Rolls-Royce. Vanaf die datum zal de raad van bestuur van Ahold bestaan uit Dick Boer (CEO), Kimberly Ross (CFO) en Lodewijk Hijmans van den Bergh (Chief Corporate Governance Counsel).

Lees ook:
> Biografie van Dick Boer
> Lodewijk Hijmans van den Bergh nieuw lid raad van bestuur Ahold
> Claudia Zuiderwijk, Peter Wierenga en Jan de Heij over vernieuwing binnen hun organisatie
> Hoger salaris voor Ahold-CEO John Rishton
> Dossier Ahold

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook