Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

06-03-2013 Else Bos is per direct benoemd tot CEO van pensioenuitvoerder PGGM. Haar benoeming is nog onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Sinds het vertrek van Martin van Rijn, die in november 2012 staatssecretaris VWS werd, fungeerde Else Bos al als waarnemend CEO van PGGM. Bos was daarnaast de afgelopen maand tevens verantwoordelijk voor haar functie als Chief Institutional Business.

Unaniem besluit
Volgens de voorzitter van het coöperatiebestuur dat aandeelhouder is van PGGM, Frank de Grave, is er een zorgvuldig selectietraject doorlopen voor deze benoeming. 'Als er iemand is die is ingevoerd in de financiële wereld, in de pensioenwereld en bij onze stakeholders, dan is dat Else Bos. Juist in deze tijd is continuïteit van belang en daarom hebben we unaniem voor haar gekozen.'

 

 

RvB van PGGM
Naast Bos bestaat het bestuur van PGGM uit Paul van Loven (CFO en plaatsvervangend CEO). Over de invulling van de positie van Chief Institutional Business wordt nog overlegd. Samen met het Executive Committee zijn zij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de vennootschap. Het Executive Committee bestaat verder uit: Bart Blanken (CMO), Eloy Lindeijer (CIM) en Harry Vossebeld (COO). 

Loopbaan Bos
Bos kwam in 2002 in dienst bij PGGM, in 2004 trad zij toe tot de RvB. Voor PGGM werkte ze bij ABN Amro en bij NIB Capital Asset Management.

Lees verder:
> Interview met Else Bos
> PGGM-CEO Van Rijn wordt staatssecretaris

 

 

Meer over Else Bos

Else Bos benoemd tot directielid DNB

Else Bos benoemd tot directielid DNB

11-07-2017 Else Bos is per 1 juli 2018 benoemd tot directielid van De Nederlandsche Bank. Zij treedt aan als voorzitter toezicht en volgt daarmee Jan Sijbrand op. 

Else Bos stopt als CEO van PGGM

Else Bos stopt als CEO van PGGM

31-05-2017 Else Bos zal met ingang van 1 november 2017 stoppen als voorzitter van de Raad van Bestuur bij PGGM. Zij begint elders aan een nieuwe functie, welke op een later tijdstip bekend wordt gemaakt.  

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook