Ernst-Jan Boers voorgedragen als commissaris bij Triodos Bank

Ernst-Jan Boers voorgedragen als commissaris bij Triodos Bank

06-05-2014 Als de aandeelhouders het goedkeuren wordt oud-bankier Ernst-Jan Boers commissaris bij Triodos Bank. Samen met Aart Jan de Geus, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij de algemene vergadering aandeelhouders van Triodos Bank op 23 mei 2014 worden bankier Ernst-Jan Boers en Aart Jan de Geus, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voorgedragen als commissaris. De Geus is de beoogde nieuwe voorzitter.

Afscheid
President-commissaris Hans Voortman en commissaris Jan Lamers zullen terugtreden. Beiden hebben het einde van hun laatste termijn bereikt. De heer de Geus is de beoogde nieuwe voorzitter van de RvC.

Herbenoeming
Vice-voorzitter Margot Scheltema en Carla van der Weerdt-Norder worden voorgedragen voor herbenoeming.

Loopbaan Boers
Boers was tot 1 maart 2014 CEO van SNS Retail Bank, waar hij eerder ook de positie van Chief Financial Risk Officer vervulde. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij ABN AMRO Hypotheken Groep. Boers is tevens commissaris bij ASN Bank.

Duurzaam bankieren
Boers draagt duurzaam bankieren een warm hart toe. 'Ik ben een voorstander van meer diversiteit in het bankenlandschap. Ik hoop met mijn ervaring een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Triodos Bank en haar missie in een steeds complexere omgeving met een toenemende druk van regelgeving en toezicht.'

Loopbaan De Geus
Aart Jan De Geus is voorzitter van het College van Bestuur van de Bertelsmann Stiftung, een Duitse stichting die zich richt op maatschappelijke vragen in Duitsland en daarbuiten. Hiervoor was Aart Jan de Geus onder andere plaatsvervangend secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees verder
> Interview met Margot Scheltema

 

Meer over Ernst-Jan Boers

Ernst-Jan Boers wordt commissaris Univé

Ernst-Jan Boers wordt commissaris Univé

12-11-2015 Boers treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Coöperatie Univé U.A. Hiermee volgt hij Aart van Wincoop op.

Interview met Ernst-Jan Boers

Het belang van inspirerende werkruimte

Het belang van inspirerende werkruimte

18-05-2017 Chemie bij de koffieautomaat, waardevolle contacten en korte lijnen die leiden tot de mooiste innovaties: op kantoor gebeurt het. Maar zo’n positieve vibe ontstaat alleen als de werkplek inspirerend genoeg is. Aan onze rondetafel drie deelnemers die ‘ruimte’ als strategisch agendapunt zien: ‘Wat je doet met de ruimte moet passen bij wat je wilt uitstralen als organisatie.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook