CEO en CFO Imtech treden af

Datum: 12-05-2015

CEO en CFO Imtech treden af

Imtech maakte op 12 mei 2015 bekend dat bestuursvoorzitter Gerard van de Aast en financieel directeur Hans Turkesteen in 2016 zullen aftreden.

Aftreden bestuurders
Topman Gerard van de Aast van Imtech maakt op 1 januari 2016 plaats voor medebestuurder Paul van Gelder. Ook financieel directeur Hans Turkesteen verlaat in april 2016 het nog altijd verlieslatende bedrijf. Het is nog niet duidelijk wie Turkesteen zal opvolgen. Beide bestuurders traden in 2013 aan, kort nadat een boekhoudschandaal bij Imtech aan het licht was gekomen.

 


 

Raad van Commissarissen
Kees van Lede, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Imtech, zal eveneens aftreden. Op de Algemene vergadering van Aandeelhouders van 12 mei 2015 zal hij worden opgevolgd door huidig vice-voorzitter Frans Cremers. Van de Lede laat weten het besluit tot aftreden van de twee bestuurders te respecteren en benadrukte dat Van de Aast en Turkesteen de onderneming door een buitengewoon lastige periode hebben geloodst. Van de Aast zal wel betrokken blijven bij het bedrijf. Hij zal in mei 2016 worden voorgedragen als commissaris bij Imtech.