SNS Reaal verkoopt Vivat aan Anbang Insurance Group

SNS Reaal verkoopt Vivat aan Anbang Insurance Group

27-07-2015 SNS Reaal heeft het onderdeel Vivat verkocht aan de Chinese Anbang Insurance Group. Gerard van Olphen wordt ceo van Vivat.

Zes merken
Vivat is een overkoepelende organisatie met zes merken: Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en ACTIAM. Vivat heette voorheen Reaal.

Raad van Bestuur
Gerard van Olphen, ceo van SNS Reaal, wordt nu ceo van Vivat. Albert Bakker wordt coo. Daarnaast bestaat de raad van bestuur uit Xiao Wei Wu (Chief Transformation Officer, Chinees), Tang Lan (Chief Finance and Risk Officer, Brits) en Feng Zhang (Chief of Staff, Chinees)

Raad van Commissarissen
De raad van commissarissen van Vivat zal worden voorgezeten door Jan Nooitgedagt, die dat eerst bij SNS Reaal deed. Overige commissarissen zijn Miriam van Dongen (Nederlands), Pierre Lefèvre (Belgisch), Ming He (Amerikaans) en Kevin C.K. Shum (Brits). Deze commissarissen vormen ook meteen de rvc van SRLEV N.V., Reaal Schadeverzekeringen N.V. en Proteq Levensverzekeringen N.V.

SNS Reaal
Bij SNS Reaal is Maurice Oostendorp nu waarnemend ceo. Wim Henk Steenpoorte is per 31 juli 2015 geen lid meer van de raad van bestuur , Dick Okhuijsen blijft wel lid. Jan van Rutte is waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen van SNS Reaal en SNS Bank.

Meer over Gerard van Olphen

Gerard van Olphen treedt af als bestuursvoorzitter APG

Gerard van Olphen treedt af als bestuursvoorzitter APG

07-09-2020 Op 7 september maakt de raad van commissarissen van APG Groep bekend dat Gerard van Olphen in het voorjaar 2021 terugtreedt als bestuursvoorzitter van APG.

Twee nieuwe commissarissen ASR Nederland

Twee nieuwe commissarissen ASR Nederland

23-08-2019 ASR Nederland is voornemens twee nieuwe commissarissen te benoemen. Gerard van Olphen (foto) en Gisella van Vollenhoven zijn voorgedragen.

Interview met Gerard van Olphen

Gerard van Olphen en Bart Le Blanc (APG) over het belang van aligned zijn

Gerard van Olphen en Bart Le Blanc (APG) over het belang van aligned zijn

17-05-2018 De herziene corporate governance code verandert het samenspel tussen bestuur en commissarissen. Hoe ervaren ceo Gerard van Olphen en voorzitter van de raad van commissarissen Bart Le Blanc dat vanuit pensioenuitvoerder APG? ‘Het is volstrekt logisch om nauw contact te hebben met de rvc.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook