Hans Smits per 2014 weg bij Havenbedrijf Rotterdam

Hans Smits per 2014 weg bij Havenbedrijf Rotterdam

24-04-2013 Hans Smits vertrekt op 1 januari 2014 definitief bij het Havenbedrijf Rotterdam. Op die datum wordt hij president-commissaris bij Gasunie.

Hans Smits begon in 2005 bij het Havenbedrijf Rotterdam. Smits verlengde zijn dienstverband vorig jaar tot 1 januari 2014. Of hij na die datum nog een bestuursfunctie gaat vervullen, is onbekend. Wel wordt hij voorzitter van de raad van commissarissen bij Gasunie.

Gas Unie
Tot het aantreden van Smits bij Gasunie, zal Rinse de Jong, commissaris bij Gasunie, als interim-voorzitter optreden. Bij Gasunie stapten eind vorig jaar drie commissarissen (Hans van Luijk, Harrie Noy en Auke Lont) op naar aanleiding van fouten die gemaakt zijn bij de overname van het Duitse gastransportnetwerk.

 

 

 

Loopbaan Smits
Voordat Smits naar Rotterdam kwam was hij onder meer directeur van Rabobank Nederland, president directeur van Schiphol en Secretaris-generaal van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Smits is momenteel commissaris bij KLM en Sohar Industrial Port Company en lid van de raad van toezicht bij Erasmus Universiteit en Erasmus Medisch Centrum.

Lees verder:
> Drie commissarissen weg bij Gasunie

 

Meer over Hans Smits

Drie nieuwe commissarissen voor Air France-KLM

Drie nieuwe commissarissen voor Air France-KLM

31-03-2016 Air France-KLM heeft Alex Wynaendts (foto), Hans Smits en Anne-Marie Couderc voorgedragen als nieuwe non-executive leden van de Board of Directors.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook