Hans Smits per 2014 weg bij Havenbedrijf Rotterdam

24-04-2013

Hans Smits per 2014 weg bij Havenbedrijf Rotterdam

Hans Smits vertrekt op 1 januari 2014 definitief bij het Havenbedrijf Rotterdam. Op die datum wordt hij president-commissaris bij Gasunie.

Hans Smits begon in 2005 bij het Havenbedrijf Rotterdam. Smits verlengde zijn dienstverband vorig jaar tot 1 januari 2014. Of hij na die datum nog een bestuursfunctie gaat vervullen, is onbekend. Wel wordt hij voorzitter van de raad van commissarissen bij Gasunie.

Gas Unie
Tot het aantreden van Smits bij Gasunie, zal Rinse de Jong, commissaris bij Gasunie, als interim-voorzitter optreden. Bij Gasunie stapten eind vorig jaar drie commissarissen (Hans van Luijk, Harrie Noy en Auke Lont) op naar aanleiding van fouten die gemaakt zijn bij de overname van het Duitse gastransportnetwerk.

 

 

 

Loopbaan Smits
Voordat Smits naar Rotterdam kwam was hij onder meer directeur van Rabobank Nederland, president directeur van Schiphol en Secretaris-generaal van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Smits is momenteel commissaris bij KLM en Sohar Industrial Port Company en lid van de raad van toezicht bij Erasmus Universiteit en Erasmus Medisch Centrum.

Lees verder:
> Drie commissarissen weg bij Gasunie

 

Meer over Hans Smits

Drie nieuwe commissarissen voor Air France-KLM

Drie nieuwe commissarissen voor Air France-KLM

Air France-KLM heeft Alex Wynaendts (foto), Hans Smits en Anne-Marie Couderc voorgedragen als nieuwe non-executive leden van de Board of Directors.

Hans Smits nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Erasmus

Hans Smits nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Erasmus

Hans Smits wordt per 1 januari 2014 voorzitter van de raad van toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij volgt Anton van Rossum op.

Interview met Hans Smits

Mr Fokker: Frans Swarttouw

Mr Fokker: Frans Swarttouw

Ze waren de smaakmakers van het Nederlandse bedrijfsleven. In een nieuwe serie blikt Management Scope terug op het leven en werk van onze industriële grootheden. Dit keer Frans Swarttouw, de havenbaron die tevergeefs probeerde Fokker te redden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook