PostNL CEO Harry Koorstra stapt per direct op

PostNL CEO Harry Koorstra stapt per direct op

19-04-2012 Harry Koorstra, bestuursvoorzitter van PostNL, stapt per direct op. Dat heeft PostNL donderdag 19 april via een persbericht bekend gemaakt.

Harry Koorstra's vertrek heeft te maken met de moeizame samenwerking met de Raad van Commissarissen, aldus het persbericht. Volgens Koorstra is het verschil van inzicht in hoe PostNL zijn verschillende stakeholdersbelangen zou moeten dienen het grootste probleem. Harry Koorstra vertrekt zonder vertrekpremie, "omdat wat mij betreft principes voorop staan", aldus Koorstra.

Herna verhagen
PostNL is voornemens om Herna Verhagen tot zijn opvolger te benoemen. Verhagen werkt bijna 20 jaar bij de nationale postbezorger. Sinds de afsplitsing is zij lid van de Raad van Bestuur. Daarvoor was zij onder meer Managing director HR bij TNT Post.

Machtige vrouw
Verhagen is tevens commissaris bij Nutreco en SNS Reaal. Daarmee geldt zij als een van de machtigste vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Als zij CEO wordt, is zij de enige Nederlandse vrouwelijke CEO van een AEX-bedrijf. Alleen TNT Express en Wolters Kluwer hebben ook een vrouwelijke bestuursvoorzitter, respectievelijk Marie-Christine Lombard en Nancy McKinstry.

Harry Koorstra
Koorstra begon zijn carrière bij uitgeverij VNU. In 1991 stapte hij over naar TNT, waar hij algemeen directeur Mediaservice werd. In 1997 werd hij lid van Raad van Bestuur. In 2011 volgde hij Peter Bakker op als CEO van het postbedrijf.

Harry Koorstra is tevens bestuurslid bij VNO-NCW en commissaris bij Swets & Zeitlinger en Hermans Holding.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook