Herman Hovestad nieuwe CEO Free Record Shop

Datum: 29-10-2012

Herman Hovestad nieuwe CEO Free Record Shop

Herman Hovestad volgt Hans Breukhoven op als CEO van Free Record Shop. Hovestad krijgt de operationele leiding van het bedrijf, terwijl Breukhoven aanblijft als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Vrijdag 26 oktober werd bekend dat Hans Breukhoven, oprichter van Free Record Shop, zijn taken als CEO neerlegt. Breukhoven gaat zich meer richten op ontwikkeling, strategie, vastgoed en innovatie.


Free Record Shop bevindt zich in een herstructurering. Het hoofdkantoor in België is gesloten en meerdere vestigingen in Nederland zijn dicht. Volgens Breukhoven zijn anderen beter in staat deze herstructurering te leiden dan hij. Herman Hovestad moet nu deze kar gaan trekken.


Cees van Wijngaarden wordt de nieuwe CFO en volgt Leen Saarloos op. Serge Couvreur blijft commercieel directeur en lid van de Raad van Bestuur.

Herman Hovestad
Hovestad heeft veel ervaring als bestuurder en crisismanager. Hij werkte onder meer als Chief Risk Officer bij Maretti Project Lighting en Gebr. Vos Transport en als CEO bij veel verschillende organisaties, waaronder Syntens, De Meergroep en Thieme GrafiMedia.


Hovestad begon zijn carrière als leraar economie en boekhouden op een middelbare school, maar stapte in 1978 over naar het bedrijfsleven. Hij werkte onder meer bij ING (NMB Bank), Philips en Dell.

Herman Hovestad

  • Partner Custom Management Interim Directeuren