Nieuwe Raad van Commissarissen voor Ten Cate

Nieuwe Raad van Commissarissen voor Ten Cate

28-01-2016 De nieuwe Raad van Commissarissen zal bestaan uit voorzitter Jan Albers, Boudewijn Molenaar (foto) en Erik Westerink.

Overname
Met ingang van vrijdag 29 januari 2016 treedt de nieuwe Raad van Commissarissen van Koninklijke Ten Cate aan. De nieuwe commissarissen werden voorgedragen door Tennessee Acquisition, een consortium van de investeerders Gilde Buy Out Partners, Parcom Capital en ABN Amro Participaties. Dit consortium is opgericht met het overnemen van Ten Cate als doel. Tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders is ingestemd met de benoemingen.

Voorzitter
Voormalig olympisch atleet Jan Albers wordt voorzitter van de nieuwe Raad van Commissarissen bij Ten Cate. Hiernaast vervult hij de positie van president-commissaris bij PSV. Albers was na zijn studie bestuurskunde in verschillende managementfuncties werkzaam bij Philips. Vervolgens werkte Albers als manager en lid van de Raad van Bestuur bij het Duitse GEA. In 2009 werd Albers benoemd als CEO van het destijds nog beursgenoteerde Gamma Holding, dat in 2011 werd overgenomen door Gilde Buy Out Partners en Parcom Capital.

Raad van Commissarissen
Naast Jan Albers zijn ook de bestuursvoorzitters van Gilde en Parcom benoemd als leden van de Raad van Commissarissen van Ten Cate. Boudewijn Molenaar is sinds 1994 CEO bij Gilde Buy Out Patrners en is voormalig commissaris van onder meer Gamma Holding, Gazelle en Nedschroef. Erik Westerink vervult sinds 2006 de positie van CEO bij Parcom Capital. Daaraan voorafgaand was Westerink werkzaam bij Morgan Stanley en Philips.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook