Karen de Lathouder nieuw lid raad van bestuur Eneco

Karen de Lathouder nieuw lid raad van bestuur Eneco

10-08-2023 De raad van commissarissen van Eneco heeft Karen de Lathouder per 1 november 2023 benoemd als chief operating officer assets en lid van de raad van bestuur.

Karen de Lathouder is sinds 2017 werkzaam bij BP, waar ze onder meer operations manager was voor ze in 2022 benoemd werd als CEO Nederland. Ook werkte zij voor Orpic, AkzoNobel en Shell in onder andere Denemarken, Oman, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Over haar nieuwe functie zegt zij het volgende: ‘Ik kijk terug op een fantastische periode bij bp waarin ik deel kon uitmaken van de grootste transitie van onze tijd. Eneco stelt mij in staat om mijn persoonlijke duurzaamheidsambities te vervolgen en bij te dragen aan de uitvoering van Eneco's One Planet plan, dat als doel heeft om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Ik kijk ernaar uit om deze ambities samen met de nieuwe collega's waar te maken’.

Mel Kroon, president-commissaris Eneco, voegt toe: ‘Karen brengt ruime internationale asset ervaring en competenties op het gebied van transformatie en operational excellence. Wij kijken uit naar haar komst en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie’.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook