Drie nieuwe commissarissen BNG Bank

Drie nieuwe commissarissen BNG Bank

02-04-2021 BNG Bank heeft op 31 maart bekendgemaakt dat Karin Bergstein (foto), Leonard Geluk en Femke de Vries worden voorgedragen als nieuwe leden van de raad van commissarissen.

De voordracht van Karin Bergstein, Leonard Geluk en Femke de Vries wordt op 22 april 2021 besproken, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. Deze voordracht is al goedgekeurd door de toezichthouder.
Op diezelfde datum, aan het eind van de algemene vergadering van aandeelhouders, treden Marjanne Sint en Jantine Kriens af. Huub Arendse, lid van de raad van commissarissen sinds april 2019, wordt dan de nieuwe voorzitter en volgt daarmee Marjanne Sint op.

Huub Arendse, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen, dankt Marjanne Sint en Jantine Kriens voor hun jarenlange bijdrage aan BNG Bank. Ook geeft hij aan verheugd te zijn met de voordracht van de drie nieuwe commissarissen. "Met hun ruime ervaring en specifieke expertise kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan het toezicht door de raad van commissarissen op de activiteiten van BNG Bank."

Met het aantreden van drie nieuwe commissarissen krijgt de raad van commissarissen tijdelijk een omvang van acht leden. Na het vertrek van Kees Beuving, die aftreedt in 2022, zal de omvang weer worden teruggebracht naar zeven leden.

Karin Bergstein is momenteel cfo van Aidence en commissaris bij Van Lanschot Kempen. Eerder was zij lid van de raad van bestuur van a.s.r. BNG Bank geeft aan dat zij vanuit deze functies veel ervaring in de financiële en bancaire sector heeft. Haar toezichthoudende functies bij Sanquin en de Universiteit Utrecht geven haar kennis van belangrijke klantsectoren zorg en onderwijs. Na benoeming zal Bergstein voorzitter worden van de auditcommissie. 

Leonard Geluk is sinds 1 april 2020 algemeen directeur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Volgens BNG Bank heeft hij vanuit zijn eerdere en huidige functies ruime kennis van decentrale overheden en onderwijs, twee voor BNG Bank belangrijke klantsectoren. Geluk zal na zijn benoeming plaatsnemen in de HR commissie en de remuneratiecommissie.

Femke de Vries was van 2015 tot 2018 bestuurslid van Autoriteit Financiële Markten (AFM) en was eerder werkzaam bij De Nederlandsche Bank (DNB). Vanuit deze functies heeft zij volgens BNG Bank ruime ervaring op de gebieden toezicht, risicomanagement en compliance, en gedrag en cultuur. Na haar benoeming zal ze zitting nemen in de risk commissie, op basis van haar ervaring in toezicht, risicomanagement en compliance.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook