PostNL draagt Koos Timmermans voor als commissaris

PostNL draagt Koos Timmermans voor als commissaris

02-11-2020 De raad van commissarissen van PostNL draagt Koos Timmermans voor als lid van de raad van commissarissen. De voordracht zal ter goedkeuring worden voorgelegd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders in april 2021.

Koos Timmermans wordt door PostNL als commissaris voorgedragen voor een termijn van vier jaar. Timmermans zal Thessa Menssen vervangen als lid rvc. In 1986 startte Timmermans zijn carrière bij ABN Amro. Van 2000 tot en met 2019 vervulde hij verschillende functies bij ING Groep, waaronder die van chief risk officer en chief financial officer. Sinds 2017 is Koos Timmermans lid raad van commissarissen van FMO (Nederlandse Financierings-maatschappij voor Ontwikkelingslanden).

‘We zijn verheugd met de voorgestelde komst van Koos Timmermans in de raad van commissarissen’, laat Jan Nooitgedagt, voorzitter rvc PostNL weten. ‘We streven naar een gebalanceerde samenstelling en Koos past precies binnen het profiel van de raad. Hij heeft een brede achtergrond in de financiële sector en beschikt over uitstekende bestuurlijke en toezichthoudende competenties en ervaring. Zijn expertise, achtergrond en ervaring zijn een waardevolle aanvulling.’

Met de komst van Koos Timmermans bestaat de raad van commissarissen van PostNL uit zeven leden: Jan Nooitgedagt (voorzitter), Marike van Lier Lels (vicevoorzitter), Eelco Blok, Jeroen Hoencamp, Agnes Jongerius, Ad Melkert en Koos Timmermans.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook