Margot Scheltema is de machtigste vrouw van corporate Nederland

Margot Scheltema is de machtigste vrouw van corporate Nederland

20-05-2015 Margot Scheltema is voor de vierde keer de meest invloedrijke vrouw van het Nederlandse bedrijfsleven. De tweede plaats is voor Annemiek Fentener van Vlissingen en Marjan Oudeman is terug in de top-3.

De nummer 1 van Management Scope Top-50 Corporate Vrouwen staat al voor de vierde keer op die positie: Margot Scheltema. Sinds de oud-CFO van Shell Nederland zeven jaar geleden terugtrad bij de Koninklijke, verzamelde ze een indrukwekkende portefeuille commissariaten. Dit jaar wordt ze bovendien per 1 september door de Staat der Nederlanden benoemd tot commissaris bij De Nederlandsche Bank. Een prestigieuze toezichtfunctie, die Scheltema meteen in staat stelt haar portefeuille een beetje bij te punten. Zo moet ze haar commissariaat bij verzekeraar ASR opgeven, maar daar zou ze volgend jaar toch al de twee termijnen afsluiten die ze als maximum ziet. Ook loopt dit jaar haar commissariaat bij Triodos af.

 

Top-3 Corporate Vrouwen

1 (1) Margot Scheltema
rvc TNT Express, Schiphol Group, Warmtebedrijf Rotterdam, ASR Nederland, Triodos (vice-vz), Lonza Group plc, rvt Rijksmuseum,lid audit commissie ABP
2 (2) Annemiek Fentener van Vlissingen
vz rvc SHV Holdings, rvc DNB, Heineken, Groupe Lhoist, Flint Holding, rvt UMC Utrecht
3 (36) Marjan Oudeman
vz cvb Universiteit Utrecht, rvc ABN AMRO, Ten Cate, SHV, Concert Gebouw, Statoil, vz rvt Ronald McDonald Kinderfonds, Rijksmuseum.

Lees verder
> Top-50 Corporate Vrouwen 2015
> Interview met Margot Scheltema

Interview met Margot Scheltema

De nevenfunctie van Margot Scheltema

De nevenfunctie van Margot Scheltema

26-05-2021 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Margot Scheltema is onder andere commissaris van De Nederlandsche Bank en Nedap maar ook paleograaf en ambassadeur voor mensen met een oogaandoening.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook