Scheltema treedt terug als commissaris van ASR

Scheltema treedt terug als commissaris van ASR

11-03-2015 Margot Scheltema treedt per 1 september 2015 terug als commissaris bij ASR.

Wisseling
Margot Scheltema
treedt per 1 september terug als commissaris bij ASR Nederland Zij wordt per dezelfde datum benoemd tot commissaris bij De Nederlandsche Bank. Beide functies kunnen gezien de toezichtfunctie van DNB niet gecombineerd worden. Margot Scheltema is vanaf begin 2009 commissaris bij ASR en was binnen de RvC lid van de Audit- en Risicocommissie.

De Raad van Commissarissen
Voorzitter van de Raad van Commissarissen Kick van der Pol: "Margot trad heel snel na de nationalisatie van ASR toe tot onze RvC en heeft de afgelopen zes jaar een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf geleverd. Daar zijn wij haar zeer dankbaar voor. Uiteraard hebben wij begrip voor haar keuze om toe te treden tot de RvC van DNB. Wel vinden wij het jammer dat wij haar daardoor als commissaris verliezen."

Voor Margot Scheltema zal zo snel mogelijk een opvolger worden gezocht.

Uitdaging
Margot Scheltema: 'Mijn toetreding tot de RvC van DNB zie ik als een eervolle uitdaging, die ik graag aanga. Ik kijk terug op een mooie periode in de RvC van ASR Een periode waarin het bedrijf een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt, waardoor het nu klaar is voor een terugkeer naar de private markt. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.'

Interview met Margot Scheltema

De nevenfunctie van Margot Scheltema

De nevenfunctie van Margot Scheltema

26-05-2021 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Margot Scheltema is onder andere commissaris van De Nederlandsche Bank en Nedap maar ook paleograaf en ambassadeur voor mensen met een oogaandoening.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook