Marieke Bax nieuwe commissaris VION Food

Marieke Bax nieuwe commissaris VION Food

20-07-2015 Bax zal de functie van commissaris bij VION Food per 1 oktober 2015 uitoefenen. Zij volgt hiermee Cees van Rijn op.

Benoeming
Op maandag 20 juli 2015 is bekend gemaakt dat Marieke Bax per 1 oktober 2015 zal aantreden als nieuw lid van de Raad van Commissarissen bij VION Food Group. Bax vervult hiermee de functie die door het plotselinge vertrek van Cees van Rijn in mei 2015 is vrijgekomen. Sipko Schat, president-commissaris van VION Food, laat weten verheugd te zijn met deze benoeming. 'Met Marieke Bax halen we niet alleen een zeer ervaren commissaris in huis, maar ook iemand met uitgebreide financiële kennis o.a. opgedaan bij de vleesdivisie van Sara Lee Corporation', aldus Schat.

Herstructurering
De afgelopen maanden hebben bij VION meerdere wisselingen in de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen plaatsgevonden. Gedurende 2014 werd de samenstelling van de Raad van Commissarissen al aangepast met de komst van vijf nieuwe commissarissen. Daarna werd CFO Jacques Straathof begin 2015 vervangen door Joost Sliepenbeek en nam Tom Heidman de functie van CEO ad interim over van Michiel Herkemij. Inmiddels is Francis Kint benoemd tot nieuwe CEO per 1 september 2015.

Lees verder
> Nieuwsbericht over het vertrek van commissaris Cees van Rijn
> Nieuwsbericht over de benoeming van CEO Francis Kint
> Nieuwsbericht over de benoeming van Joost Sliepenbeek
> Nieuwsbericht over het vertrek van CEO Michiel Herkemij

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook