Miriam van Dongen nieuwe commissaris Achmea

Miriam van Dongen nieuwe commissaris Achmea

28-04-2020 Achmea heeft bekendgemaakt dat Miriam van Dongen per direct is benoemd als nieuw lid van de raad van commissarissen. 

De benoeming van Miriam van Dongen werd besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 28 april. Haar benoeming geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. 

Miriam van Dongen is momenteel commissaris bij onder andere PGGM en Optiver. Zij was tot voor kort commissaris bij Vivat maar legde bij de verkoop van het bedrijf haar functie uit eigen beweging neer.
Achmea geeft aan dat zij beschikt over ruime ervaring in de financiële sector en dat zij in het verleden, van 2007 tot 2009, cfo was bij Achmea Zorg. 

Naast de benoeming van Miriam van Dongen, stond ook de herbenoeming van Wim de Weijer op de agenda. Hij is herbenoemd voor een periode van vier jaar.

De raad van commissarissen van Achmea bestaat met ingang van 28 april 2020 uit de volgende leden: Aad Veenman (voorzitter), Wim de Weijer (vicevoorzitter), Jan van den Berg, Miriam van Dongen, Petri Hofsté, Lex Kloosterman, Mijntje
Lückerath, Lineke Sneller en Roel Wijmenga.

Interview met Miriam van Dongen

Drie commissarissen over toezichthouden op snelle groeiers

Drie commissarissen over toezichthouden op snelle groeiers

29-09-2021 Als een snelle groeier een raad van commissarissen moet aanstellen, betekent dat dat de ceo of founder eraan moet wennen dat hij of zij niet langer de eindbaas is. Welke gevolgen heeft die dynamiek voor de commissarissen in kwestie? ‘Begrip voor de situatie van de snelle groeier is belangrijk, maar de governance moet zo snel mogelijk op orde zijn.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook