Niek Hoek nieuwe commissaris bij Van Oord

Niek Hoek nieuwe commissaris bij Van Oord

26-04-2016 Van Oord heeft bekendgemaakt dat Hoek is benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen bij het maritiem concern.

Benoeming
Niek Hoek is tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 21 april 2016 benoemd tot nieuwe commissaris bij Van Oord. Vanaf zijn afstuderen in 1981 was Hoek in diverse financiële functies werkzaam bij Shell. Niek Hoek was van 1997 tot 2014 werkzaam bij Delta Lloyd, waarvan sinds 2001 als voorzitter van de Raad van Bestuur. Volgens Van Oord is Hoek benoemd vanwege zijn brede ervaring in de olie- en gasindustrie en achtergrond in de financiële dienstverlening.

Vertrek Delta Lloyd
Hans van der Noordaa nam op 1 januari 2015 de functie van Niek Hoek over als bestuursvoorzitter. Destijds bestond spanning tussen het bedrijf en De Nederlandsche Bank omdat Delta Lloyd misbruik zou hebben gemaakt van haar voorkennis over de aanpassing van rekenrente. De verzekeraar zou hierdoor financieel voordeel hebben behaald. Medio 2015 legden ook CFO Emiel Roozen en president-commissaris Jean Frijns naar aanleiding hiervan hun functie bij Delta Lloyd neer 'in het belang van de vennootschap'.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het vertrek van Emiel Roozen en Jean Frijns
> Interview Niek Hoek over zijn afscheid bij Delta Lloyd
> Nieuwsbericht over vertrek Hoek uit RvC NIBC

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook