Kristel Baele nieuwe voorzitter CvB Erasmus Universiteit

Datum: 19-10-2015

Kristel Baele nieuwe voorzitter CvB Erasmus Universiteit

Baele treedt aan als voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit. Zij volgt hiermee Pauline van der Meer Mohr op.
 

Aftreden Van der Meer Mohr
Pauline van der Meer Mohr treedt per 1 december 2015 af als voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar nieuwe functie als non-executive boardmember bij de HSBC Bank in Londen is qua tijd en inspanning niet te combineren met haar functie op de universiteit. Naast haar functie bij HSBC, die zij per 1 september 2015 vervult, is Van der Meer Mohr commissaris bij EY (voorzitter), DSM en ASML.

Nieuwe voorzitter CvB
Kristel Baele is momenteel ad interim voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden. De van origine Belgische Baele is sinds 1991 werkzaam in het onderwijs, waar zij diverse leidinggevende functies vervulde. Naast haar hoofdfunctie vervult Baele toezichthoudende functies bij de Politieacademie en de Hogeschool Van Hall Larenstein. Ook is Baele lid van de Onderwijsraad en gastdocent bij Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness.