Koninklijke DSM N.V.

Hier vindt u informatie over Koninklijke DSM N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: DSM (Aex)
  • Wereldwijd heeft Koninklijke DSM ongeveer 23.000 werknemers in dienst
  • DSM staat voor Dutch State Mines
  • Het hoofdkantoor van DSM is te vinden aan Het Overloon 1 te Heerlen, Nederland

Over DSM

DSM is een wereldwijd opererend wetenschappelijk, purpose-led bedrijf op het gebied van voeding, gezondheid, duurzaam leven. DSM levert voedingsingrediënten voor mens en dier, ingrediënten voor personal care, hoogwaardige materialen voor medische toepassingen, groene producten voor de automotive industrie, bioharsen voor de verfindustrie, technologie en materialen voor duurzame alternatieve energie en de circulaire en biobased-industrie. DSM heeft haar hoofdkantoor in Heerlen en vestigingen over de hele wereld.

Het bedrijf werd in 1902 opgericht als staatsbedrijf voor de expoitatie van ondergrondse steenkoolreserves in Limburg. Later werden hier ook de productie van ammoniak en kunstmest aan toegevoegd. Toen in 1973 de laatste mijnen in Nederland werden gesloten, naar aanleiding van gasvondst in Groningen, ging DSM verder in de petrochemische industrie. In eerste instantie ging dat om bulkgoederen, maar later verschoof de productie meer naar eindproducten zoals hoogwaardige kunststoffen en speciale chemicaliën. In 1989 ging het bedrijf naar de beurs. 

Sindsdien heeft er een verschuiving van activiteiten plaatsgevonden. In 2007 stopt het bedrijf definitief met bulkchemie en gaat het zich toeleggen op voedings- en gezondheidsproducten en hoogwaardige materialen. In 2002 bestond DSM 100 jaar en werd het Koninklijk, sindsdien is de officiële naam Koninklijke DSM N.V. (Royal DSM N.V.) 

DSM heeft zijn wortels in Nederland is mede-initiafnemer van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen en de Biotech Campus in Delft. 

DSM won in 2017 de Management Scope Corporate Impact Award

Organisatiestructuur DSM

DSM is een Nederlands bedrijf en daargehouden aan een two-tier board, met een raad van bestuur en een raad van commissarissen. Op het bestuur wordt toezichtgehouden door de raad van commissarissen. De raad van commissarissen moet verantwoording afleggen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Bestuurders in het nieuws

facebook