Peter Brussel

Commissaris bij VVV Nederland

Peter Brussel

Persoonlijk

Naam: Peter Brussel

Geboortejaar: 1958

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Peter Brussel

2014 - heden Commissaris, VVV Nederland
2013 - heden Commissaris, Schotpoort Transport Groep BV
2013 - heden Lid Raad van Advies, Alrec

Loopbaan Peter Brussel

2015 - 2016 CEO, BAS Group
2011 - 2012 Lid Raad van Bestuur, Blokker
2010 - 2011 Interim manager en consultant, Brussel Beheer
1999 - 2010 Werkzaam laatstelijk als algemeen directeur, BCC Holding

Overige vermeldingen


Peter Brussel was van april 2011 tot mei 2012 lid van de Raad van Bestuur van Blokker.

Peter Brussel startte zijn loopbaan op 16-jarige leeftijd als hulpverkoper bij BCC Holding. Het elektronicaconcern, dat in 2012 drieënveertig jaar bestaat, telde toen nog maar twee filialen in Den Haag en Amsterdam.

Van hulpverkoper klom Peter Brussel op tot bedrijfsleider, manager, en directeur operations bij BCC. Tot hij in 1999 gekozen werd tot Algemeen Directeur van BCC Holding.

In die rol heeft Brussel leiding gegeven aan verkoop, logistiek, financiën, P&O, onroerend goed, strategie en beleid van de detailhandelsketen BCC.

In april 2011 is Peter Brussel toegetreden tot de Raad van Bestuur van Blokker Holding. Met de aanstelling van Brussel meldde Blokker de continuïteit in de leiding van het familieconcern te willen versterken.

Met de benoeming van Peter Brussel werd het bestuur van Blokker verbreed, aldus secretaris Kernn van Blokker in een reactie.

Oprichter en CEO Jaap Blokker, die al enige tijd kampte met gezondheidsproblemen, was al jaren bezig met zijn opvolging. De onderneming werd eerder beschouwd als kwetsbaar, omdat de leiding met name leunde op Jaap Blokker.

Daarom besloot Jaap Blokker in oktober 2010 al het directieteam te verjongen met de benoeming van neef Roland Palmer en Thomas Smit, de zoon van Bart Smit.