Sipko Schat nieuwe presidentcommissaris Vion Food Group

Sipko Schat nieuwe presidentcommissaris Vion Food Group

06-10-2014 Ter aanvulling van de raad van commissarissen van Vion Food Group treden twee nieuwe commissarissen toe: Sipko Schat voormalig bestuurder van Rabobank en Cees van Rijn voormalig CFO van Nutreco.

Sipko Schat is per 1 oktober 2014 presidentcommissaris bij Vion Food. Cees van Rijn is per die datum commissaris met de portefeuille financiën.

Loopbaan Schat
Meer dan 25 jaar werkte Schat voor Rabobank. Na verschillende functies bij de bank werd hij in 1995 benoemd tot hoofd van Structured Finance Rabobank International. Tussen 1999 en 2002 was Schat actief als hoofd Corporate Finance Rabobank International, waarna hij werd benoemd tot lid van de managing board Rabobank International in 2002. In 2006 trad Schat toe tot de rvb Rabobank. In november 2013 trad Schat terug uit de raad van bestuur van de Rabobank Nederland. Dit was een direct gevolg van de uitkomsten naar het onderzoek in de Libor-affaire.

 

Vicevoorzitter
Hans Huijbers heeft per 1 oktober de functie van presidentcommissaris van Vion neergelegd. Hij blijft aan als vicevoorzitter. Huijbers heeft hiertoe besloten om meer tijd te kunnen besteden aan de doorontwikkeling van ZLTO (de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie en enig aandeelhouder van Vion).

Michiel Herkemij
De CEO van Vion Food, Michiel Herkemij, geeft in het persbericht aan Huijbers zeer erkentelijk te zijn voor zijn voorzitterschap in de afgelopen jaren.  'De raad van bestuur van Vion is ook ingenomen met de benoemingen van Schat en Van Rijn die hun financiële expertise ten volle willen inzetten voor Vion. De bancaire achtergrond van Sipko, met een enorme ervaring in de agrarische sector, en de jarenlange ervaring van Cees in de voedingssector zijn uitermate relevant voor Vion. De benoeming van beide heren sluit naadloos aan bij de afgelopen zomer nieuw ingezette koers.'

RvC
De raad van commissarissen van Vion Food bestaat nu uit: Sipko Schat (voorzitter), Hans Huijbers (vicevoorzitter), Toon van Hoof, Ton van der Laan, Tom Heidman, Ronald Lotgerink en Cees van Rijn.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook