Susi Zijderveld in Raad van Bestuur NS

Susi Zijderveld in Raad van Bestuur NS

13-11-2015 Zijderveld is benoemd als Chief Governance, Risk & Compliance Officer (CGRCO) van de Nederlandse Spoorwegen en treedt hiermee toe tot het bestuur.

Governance, Risk & Compliance
Susi Zijderveld is op voordracht van de Raad van Commissarissen door de minister van Financiën benoemd als CGRCO bij de Nederlandse Spoorwegen. Zijderveld zal de functie van met ingang van 1 februari 2016 gaan vervullen. In deze nieuwe functie zal Zijderveld bijdragen aan de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering binnen NS. 

Fraude-affaire
Medio 2015 traden zowel de president -directeur Timo Huges als de president-commissaris Carel van den Driest van NS af. Reden hiervoor was de vermoedelijke fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg aan het begin van het jaar.

Juridische achtergrond
Susi Zijderveld begon haar loopbaan als advocaat bij Stibbe en was vervolgens in verschillende managementfuncties werkzaam bij De Nederlandsche Bank. Momenteel is Zijderveld bestuursvoorzitter van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Volgens de NS is deze juridische achtergrond en ervaring bijzonder waardevol voor de nieuwe positie van Zijderveld. 'De Raad van Commissarissen is er van overtuigd dat zij over de vereiste kwaliteiten en daadkracht beschikt om de noodzakelijke veranderingen door te voeren die passen bij een maatschappelijke onderneming in het openbaar vervoer met een hoog en integer normbesef.'

Lees meer
> Nieuwsbericht over het aftreden van president-commissaris Van den Driest
> Nieuwsbericht over het aantreden van CEO a.i. Roger van Boxtel
> Nieuwsbericht over het aftreden van CEO Timo Huges

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook