Twee vrouwen benoemd in HEMA-top

Twee vrouwen benoemd in HEMA-top

21-06-2016 HEMA heeft Mariëlle de Macker (foto) benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en Tanja Dik tot lid van de Raad van Commissarissen.

Twee vrouwen
HEMA heeft twee vrouwen benoemd in de top van de organisatie. Mariëlle de Macker is benoemd tot Directeur HR en lid van de Raad van Bestuur met ingang van 1 september 2016. Tanja Dik is benoemd tot commissaris bij de warenhuisketen. Met deze benoeming volgt Dik Dolf Collee op, die zijn functie na acht jaar neerlegt. Tanja Dik wordt binnen de Raad van Commissarissen voorzitter van de auditcommissie.

De Macker en Dik
Mariëlle de Macker is sinds 2011 werkzaam bij Randstad, waar zij de functie van Managing Director Group HR vervult. Daaraan voorafgaand was zij gedurende veertien jaar in verschillende functies werkzaam bij General Electric. Tanja Dik heeft diverse leidinggevende posities bekleed bij MeesPierson, Martinair en Stage Entertainment. Momenteel is Dik Director Consumer Product & Services bij Schiphol Group.

Raad van Bestuur
CEO Tjeerd Jegen zegt verheugd te zijn met de benoeming van De Macker en Dik. 'Het is mijn stellige overtuiging dat ons management zoveel mogelijk onze medewerkers en klantenbestand moet weerspiegelen. De overgrote meerderheid van de klanten en medewerkers van HEMA is immers vrouw', aldus Jegen.

Raad van Commissarissen
Ook president-commissaris Andrew Jennings zegt verheugd te zijn met de benoemingen. 'Ik ben ervan overtuigd dat beiden nieuwe energie en ideeën binnen zullen brengen. Ik wil Dolf graag bedanken voor zijn bijdrage in de afgelopen acht jaar in het versterken van HEMA', aldus Jennings.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook