Tjalling Tiemstra nieuwe commissaris bij Ballast Nedam

Tjalling Tiemstra nieuwe commissaris bij Ballast Nedam

17-11-2014 De aandeelhouders van Ballast Nedam hebben op 14 november 2014 ingestemd met de benoeming van Tjalling Tiemstra als commissaris. 

Tjalling Tiemstra is benoemd als commissaris bij Ballast Nedam met ingang van 14 november 2014 voor een periode tot na afloop van de eerste Algemene vergadering van Aandeelhouders, die wordt gehouden nadat vier jaar na zijn benoeming zijn verstreken.

Loopbaan
Tiemstra is momenteel directeur-grootaandeelhouder bij TMS Management Services, een onderneming gespecialiseerd in consultancy, executive coaching en interim management. Voorheen was Tiemstra CFO bij Hagemeyer en Hollandsche Beton Groep en heeft hij meerdere (internationale) functies bij Unilever bekleed. Tiemstra vervult en vervulde diverse toezichthoudende en adviserende functies, onder meer bij de AFM en de Dienst Uitvoering Onderwijs, en is bestuurder van verschillende continuïteits stichtingen, waaronder die van Koninklijke Boskalis Westminster.

Commissariaten
Daarnaast is Tiemstra momenteel lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke HaskoningDHV Groep, Bruynzeel Holding, Batenburg Techniek en het Reinier de Graaf Gasthuis / HAGA te Den Haag.

Interview met Tjalling Tiemstra

Topcommissaris Tjalling Tiemstra over onboarding

Topcommissaris Tjalling Tiemstra over onboarding

21-12-2017 Ja, hij moest wennen na zijn overstap van bestuurder naar commissaris en ja, met sommige zaken worstelt hij zelfs na tien jaar soms nog, aldus een openhartige Tjalling Tiemstra. Dat hij een deel van zijn capabilities niet meer gebruikt, vindt hij lastig. ‘Mijn executive personality is en blijft zeer dominant, dat raak je niet zomaar kwijt.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook