Wiebe Draijer vertrekt als ceo Rabobank

Wiebe Draijer vertrekt als ceo Rabobank

01-10-2021 Op 1 oktober 2021 heeft Rabobank bekendgemaakt dat Wiebe Draijer afscheid neemt als voorzitter van de bank. Draijer stelt zich niet beschikbaar voor een derde termijn. Op 1 oktober 2022 loopt zijn huidige termijn af.

Wiebe Draijer werd op 1 oktober 2014 lid van de raad van bestuur van Rabobank. In september 2018 werd hij aangesteld als voorzitter voor een tweede bestuurstermijn van vier jaar. Draijer heeft zijn master werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft behaald en begon zijn carrière als freelance journalist voor het NRC Handelsblad. Daarna heeft hij van 1990 tot 2012 diverse functies bekleed bij McKinsey & Company. Zo startte hij bij het bedrijf als consultant en was hij onder meer managing partner Nederland, managing partner Benelux en uiteindelijk managing partner European organization practice. Vervolgens was hij werkzaam als chairman bij de Sociaal-Economische Raad (SER).
Momenteel is hij actief in verschillende nevenfuncties. Zo is hij onder andere bestuurslid van NCR Nederland, lid van het bestuur van nationale coöperatieve raad en lid van het bestuur van de NVB. Daarnaast is hij voorzitter van de raad van toezicht voor het KWF Kankerbestrijding.

Over zijn vertrek als voorzitter van Rabobank zegt Wiebe Draijer: ‘De afloop van mijn tweede termijn over een jaar zie ik als een natuurlijk moment om plaats te maken voor een opvolger. Tot die tijd blijf ik me natuurlijk met volle inzet en toewijding inzetten voor de coöperatieve Rabobank.’

Marjan Trompetter, de recent aangestelde voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank, licht toe: ‘Met nog een jaar te gaan met Wiebe Draijer als voorzitter van de groepsdirectie, is terugblikken op zijn Rabojaren nog te voorbarig. Echter, een woord van dank voor Wiebe Draijer zijn toewijding, inzet en betrokkenheid is nu al zeer op zijn plaats. Als inspirerend en authentieke leider heeft hij Rabobank een menselijk gezicht gegeven. De tijdige aankondiging van Wiebe Draijer geeft ons ruim de tijd om een waardig opvolger te vinden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook