Wim de Weijer wordt nieuwe commissaris Achmea

Wim de Weijer wordt nieuwe commissaris Achmea

09-02-2016 De Weijer zal aantreden als lid van de Raad van Commissarissen van Achmea. Hiermee volgt hij Paul Overmars op.

Benoeming
Op 9 februari maakte Achmea bekend dat Wim de Weijer is benoemd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van het bedrijf. De benoeming is tevens goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. De Weijer vervult met deze benoeming de positie die is vrijgekomen na het vertrek van Paul Overmars, die tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van 2015 is teruggetreden.

Wim de Weijer
De Weijer is voormalig bestuursvoorzitter van zorgaanbieder Esperia/Everan. Momenteel vervult De Weijer onder meer commissariaten bij PGGM, ADG Dienstengroep en De Friesland Zorgverzekering/FBTO. Wim de Weijer is ook benoemd tot president-commissaris van Achmea Zorgverzekeringen, Zilveren Kruis Achmea Ziektekostenverzekeringen, Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen, Interpolis Zorgverzekeringen, Avéro Achmea Zorgverzekeringen en OZF Achmea Zorgverzekeringen.

Raad van Commissarissen
Met deze benoeming bestaat de Raad van Commissarissen van Achmea naast Wim de Weijer uit voorzitter Erik van de Merwe, Anton Vermeer, Petri Hofsté, Mijntje Lückerath-Rovers, Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra, Lineke Sneller, Aad Veenman en Roel Wijmenga.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook