Weg met ons, Nederlanders!

Weg met ons, Nederlanders!

Auteur: Hans Crooijmans | 13-10-2006

Nederland kan in veel opzichten trots zijn op zijn cultuur en nationale identiteit. Maar de laatste tijd lijkt het land een beetje van streek.


Nederland heeft veel om trots op te zijn. Dat merk je pas goed als je in het buitenland reist en verblijft. 'We' worden nog altijd beschouwd als een ondernemende, zeevarende, handeldrijvende natie. Nederlanders dwingen respect af want ze spreken - in vergelijking met omringende buitenlanders - goed hun talen. Tot in Tibet kennen ze Johan Cruijff en in Irkoetsk weten ze dat Zaandam de plaats was waar tsaar Peter de Grote leerde hoe je schepen moest maken. Nederland is ook het land van Erasmus en Anne Frank; van de polders, Schiphol en de Rotterdamse haven; van wereldmerken als Heineken, Philips en Shell. Gedreven door in kerken aangemoedigde zuinigheid, goed koopmanschap en hoge arbeidsmoraal, slaagden vroegere generaties erin Nederland tot een van de meest welvarende landen ter wereld te maken.


Als je zoveel hebt om fier op te zijn, dan vraag je je af waarom Nederland zich in het buitenland de laatste tijd zo vaak belachelijk maakt. Want dat gebeurt namelijk wanneer er een politieke partij wordt opgericht die als voornaamste programmapunten heeft om kinderporno te legaliseren en seks tussen kinderen en volwassenen aan te moedigen. Of wanneer een coalitiepartij in het bestuur van 's lands hoofdstad propageert om de gemeente startsubsidies te laten verstrekken aan prostituees en 'goede huisvesting' waarin ze kunnen bijkomen van hun zware baan. Om maar te zwijgen over het wijdverbreide 'gedoogbeleid' met coffeeshops en growshops, dat erop neerkomt dat in menig gemeente diezelfde overheid zich als drugsdealer gedraagt. Potsierlijk was ook dat vrijwel de hele maatschappelijke en politieke elite Nederland vorig jaar de Europese grondwet probeerde aan te smeren, terwijl iedereen aan zijn water kon voelen dat de grote meerderheid van de bevolking 'meer Brussel' niet aanvaardde. Maar het kan altijd weer gekker. Morgen gaat Rienk van Splunder, de op een na hoogste functionaris van vakbond CNV (het Christelijk Nationaal Vakverbond, let op die C!) op de radio zeggen dat er wat hem betreft in Nederland islamitische feestdagen zouden moeten worden ingevoerd, in ruil voor christelijke feestdagen. Een fraaie illustratie van wat sociologen wel noemen: cultuurrelativisme. 'Weg met ons', lijkt me echter een betere benaming. Pasen of Pinksteren inwisselen voor het suiker- of offerfeest; hoe ga ik dit tegenover mijn buitenlandse vrienden en kennissen verklaren?

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/modern-governance06v.jpg

Tijd voor moderne governance: van data naar inzicht

Digitalisering blijft in bedrijven nog te vaak steken bij het productieproces. Hoogste tijd om ook de strategische besluitvorming hierbij te betrekken. Een proces waarin volgens Jesse Thiel, country manager Benelux & Austria van Diligent, een proactieve rol voor de company secretary is weggelegd: ‘Hij of zij kan de sleutel zijn tot het succes van morgen.’

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Doppen0619k.jpg

Mooier zonder das

Wat hebben we toch tegen de das? Het woord stropdas gebruiken we al een tijdje niet meer, dat klinkt oubollig. En strop klinkt ook allesbehalve motiverend. De das is traditioneel gezien het sluitstuk van een formele uitstraling in een hiërarchische omgeving. In deze betekenis begrijp ik dat de das uit onze maatschappij geëvolueerd wordt. We willen meer gelijkwaardigheid op de werkvloer, niemand zegt immers nog ‘u’ tegen zijn of haar baas. 

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Karssing0619k.jpg

Succes als valkuil

Ceo’s worden steeds vaker weggestuurd vanwege integriteitskwesties zoals fraude, omkoping, handel met voorkennis en seksueel ongewenst gedrag, aldus de CEO Success Study van zakelijk dienstverlener PwC. Inmiddels wordt van 1 op de 20 ceo’s afscheid genomen vanwege grensoverschrijdend gedrag: dat is een wereldwijde stijging van 36 procent in de afgelopen vijf jaar. Waarom gaan ceo’s over de schreef? Is het hebzucht? Narcisme? Financiële druk? Een slecht ontwikkeld moreel kompas? Dat kan allemaal een rol spelen. Maar ook succes kan een valkuil zijn! 

lees artikel
facebook