Nederland wereldkampioen. Wedden?

Auteur: Mark Koster | 08-06-2006

Nederland wereldkampioen. Wedden?
Voetbal is oorlog, maar ook gelijk krijgen en geld verdienen. Nog een paar uur en dan sluiten de wedkantoren. Al ingezet op het WK? De FT berichtte over absurde weddenschappen die zijn afgesloten. Bij een wedkantoor van de firma Hills in Bath heeft zich een man gemeld die 5.000 pond verwedt dat Amerika de wereldtitel wint.

Zijn winstuitkering is één tegen honderd. Lange tijd was gokken een verboden of in ieder geval streng gereguleerde bezigheid, maar dat is door de komst van internetgokpaleizen snel veranderd. De Britse gokkantoren Ladbrokers en Hills verwachten florissante tijden tijdens het WK. De bookmakers denken een miljard pond aan omzet te maken, drie keer zoveel als tijdens het WK in Japan en Korea in 2002. De twee kantoren zijn inmiddels in 220 landen actief en gaan dezer dagen de strijd aan met honderden miljoenen voetbalexperts. Uiteindelijk winnen zij (net als de Duitsers) altijd.

Daarom is er nu een sympathiek alternatief. Sinds 1 juni kunt u ook tegen uw buurman, geliefde of baas gokken, zonder de tussenkomst van een hinderlijk handelshuis. Via de Zweedse website https://www.3bwin.com kunt u iedereen uitdagen die u wilt. Waar u bij Ladbrokers en Hills een fee van 10 tot 15% moet betalen, vragen de op Malta geregistreerde Scandinaviërs slechts 8% voor hun diensten zoals het afhandelen van betalingsverkeer. Bizarre weddenschappen staan er uit. Duitsland verliest morgen met 3-2 van Costa Rica in de openingswedstrijd. Wie gelijk krijgt, ontvangt 100 keer de inzet. Nog een: Trinidad & Tobago, de ploeg van de tropische voetbalamateurs van Leo Beenhakker, wordt wereldkampioen! Kom op, wie durft? Uw inzet zal 1000 keer worden uitgekeerd. Maar vaak liggen de bets voor de hand. Brazilie is favoriet. Op de tweede plaats staan Argentinie en Duitsland, gevolgd door Engeland, Italie, Frankrijk en Nederland. Goed nieuws voor Ruud van Nistelrooy, de Oranjestormram. Hij staat vijfde op de lijst van verwachte topscores. Op een prijkt de Braziliaanse spits Ronaldo: een tegen twaalf doet hij. Nistelrooy staat in de boeken als een tegen achttien, tegen een tegen veertien bij Ladbrokers. Of vindt u dit teveel gedoe en ontduikt u liever de kansspelbelasting door een poultje in te vullen op uw werk? Dat is misschien wel veel spannender, althans voor sommige van uw collega's. De WK-haters hebben zich meer dan ooit verenigd in giftige anti-sites.

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie