Top-100 Commissarissen

Top-100 Commissarissen

Top-50 Commissarissen 2008

Kees van Lede is voor een vijfde jaar op een rij de machtigste commissaris van Nederlandse bedrijfsleven. In 2007 gaf hij maar liefst drie zware commissariaten op in een poging het wat rustiger aan te doen, maar liet zich toch ook weer verleiden tot een nieuw commissariaat en wel bij Stork.

De Commissaris top 50 laat in 2008 echter ook een flink aantal nieuwe namen zien. Oud-Philipsman Adri Baan bijvoorbeeld die het afgelopen jaar een commissariaat bij Océ toevoegde aan zijn voorzitterschap bij Hagemeyer en Wolters Kluwer.

Een andere nieuwkomer binnen de Commissaris top 10 is Tom de Swaan. De Swaan was in 2007 net op tijd vertrokken bij ABN Amro en verzamelde daarna in rap tempo commissariaten bij DSM, Ahold, Corporate Express en Van Lanschot. Hij steeg hierdoor met stip van nummer 26 naar 6. Verder in deze Commissaris top 10 natuurlijk bekende old-boys als Wim Kok, Jan Hommen en Karel Vuursteen, die alle drie geruime tijd op het pluche bivakkeren.

1 Kees van Lede

Cees van Lede (1942)

Ex-ceo Akzo Nobel Voorzitter Raad van Commissarissen Heineken Commissaris Philips Commissaris Stork Commissaris Air France-KLM Voorzitter Raad van Commissarissen Sara Lee International Commissaris Air Liquide (Fr.) Commissaris Sara Lee (VS)

Verantwoording
De Commissaris top 50 is een jaarlijks onderzoek van Management Scope magazine naar de machtigste commissarissen van Nederland. Een commissaris komt in aanmerking voor een positie op de Commissaris top 50 als hij of zij tenminste twee topfuncties in de top 100 ondernemingen bekleedt. Ook tellen commissariaten bij de top 500 en grote buitenlandse bedrijven mee.

facebook