Aman Mehta niet herbenoemd bij ING

Aman Mehta niet herbenoemd bij ING

16-05-2012 Aman Mehta is uit de Raad van Commissarissen van ING Groep getreden. Hij heeft zich niet beschikbaar gesteld voor herbenoeming. Jan Holsboer, Yvonne van Rooy en Robert Reibestein zijn benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van ING Groep. Wilfred Nagel is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Dat is tijdens de AVA van 14 mei besloten.

Negatief advies Aman Mehta
Aman Mehta was sinds 2008 lid van de Raad van Commissarissen van ING en was beschibaar voor herbenoeming. Na een negatief advies van "shareholders advisory groups" over zijn herbenoeming vanwege het aantal board-functies van Aman Mehta, heeft hij zijn beschikbaarheid ingetrokken.

 

Nieuwe RvC leden
Robert Reibestein treedt per 1 januari 2013 aan als commissaris. Tot 2011 was hij partner bij McKinsey. Jan Holsboer was in het verleden onder meer lid van de Raad van Bestuur van ING Bank en Nationale-Nederlanden. Ook was hij commissaris bij Delta Lloyd en Atradius. Yvonne van Rooy is voorzitter van het Collega van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Tot mei 2012 was zij tevens commissaris bij Bank Nederlandse Gemeenten.

Wilfried Nagel
Op 1 oktober 2011 is Wilfred Nagel begonnen bij ING als Chief Risk Officer, als opvolger van Koos Timmermans. Tijdens de AVA is zijn aanstelling officieel bekrachtigd.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook