Ben van der Veer mogelijk commissaris bij Imtech

Ben van der Veer mogelijk commissaris bij Imtech

08-05-2014 Ben van der Veer, Marike van Lier Lels en de Brit Jeremy Beeton worden bij de AvA voorgedragen als commissaris bij Imtech.  

Als de aandeelhouders het goedkeuren op de AvA op 22 mei 2014 worden Ben van der Veer, Marike van Lier Lels en Jeremy Beeton benoemd als commissaris bij Imtech.

Topcommissaris
Van der Veer heeft een aanzienlijke portefeuille aan toezichthoudende functies opgebouwd. Hij is commissaris bij Aegon, FrieslandCampina, Reed Elsevier, Siemens Nederland en TomTom. Van der Veer staat op nummer 12 in de Commissarissen Top-100 2014.

Kritiek VEB
De benoeming van Van der Veer bij Imtech ligt echter onder vuur omdat hij tot 2008 voorzitter was van het bestuur van KPMG. Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) brengt een benoeming van de oud-KPMG’er de onafhankelijkheid van de raad van commissarissen in het geding. KPMG ligt als accountant van de technisch dienstverlener onder vuur door de fraude die het bouwbedrijf in 2013 in zwaar weer bracht.

 

Marike van Lier Lels
Van Lier Lels maakt tot vandaag, 8 mei, onderdeel uit van de RvC van USG People. Haar termijn zit erop bij de uitzend organisatie. Verder is Van Lier Lels commissaris bij de TKH Groep en Eneco. Zij staat op nummer 22 van de Commissarissen Top-100 2014.

Jeremy Beeton
De Brit Beeton is niet-uitvoerend bestuurder van SSE en was onder meer directeur-generaal van het zogenoemde Government Olympic Executive, verantwoordelijk voor de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Lees verder
> Ben van der Veer in discussie over diversiteit in commissariaten

 

Interview met Ben van der Veer

Coöperatiecommissarissen Ben van der Veer, Jack Goossens en Petri Hofsté

Coöperatiecommissarissen Ben van der Veer, Jack Goossens en Petri Hofsté

18-12-2019 Hoe functioneert een coöperatie en met welke uitdagingen krijgen toezichthouders te maken? Drie commissarissen vertellen over toezichthouden op een model dat de toekomst heeft. ‘Er zijn veel verschillende belangen en iedereen op één lijn krijgen is onmogelijk.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook