Bert Groenewegen wordt nieuwe CFO bij NS

Bert Groenewegen wordt nieuwe CFO bij NS

07-04-2016 Groenewegen zal worden benoemd tot nieuwe Chief Financial Officer bij de Nederlandse Spoorwegen.

Benoeming
Bert Groenewegen zal met ingang van 15 september 2016 aantreden als nieuwe CFO van de Nederlandse Spoorwegen. Op de voordracht van de Raad van Commissarissen voor de benoeming van Groenewegen heeft minister Dijsselbloem van Financiën positief beslist. De aandelen van de NS zijn voor honderd procent in bezit van de Nederlandse Staat en worden beheerd door het Ministerie van Financiën. De functie van CFO is op 7 april 2016 vrijgekomen door het vertrek van Engelhardt Robbe.

Bert Groenewegen
Groenewegen was van 2005 tot 2010 als CFO en CEO werkzaam bij PCM Uitgevers (het huidige De Persgroep) en vervulde vanaf 2010 de functie van bestuursvoorzitter bij Ziggo. Momenteel is Groenewegen president-commissaris bij FD Mediagroep en lid van de Raad van Commissarissen bij Wereldhave en Intertrust.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Truze Lodder over de benoeming: 'Na de recente benoeming van Susi Zijderveld, die op 1 februari jl. is gestart als Directeur Risicobeheersing, is de Raad van Commissarissen verheugd in Bert Groenewegen een goede CFO voor NS gevonden te hebben.'

Lees ook
> Nieuwsbericht: Engelhardt Robbe weg bij NS
> Nieuwsbericht: Engelhardt Robbe stapt over naar Deloitte
> Nieuwsbericht: Susi Zijderveld in Raad van Bestuur NS

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook