Bert Groenewegen wordt nieuwe CFO bij NS

07-04-2016

Bert Groenewegen wordt nieuwe CFO bij NS

Groenewegen zal worden benoemd tot nieuwe Chief Financial Officer bij de Nederlandse Spoorwegen.

Benoeming
Bert Groenewegen zal met ingang van 15 september 2016 aantreden als nieuwe CFO van de Nederlandse Spoorwegen. Op de voordracht van de Raad van Commissarissen voor de benoeming van Groenewegen heeft minister Dijsselbloem van Financiën positief beslist. De aandelen van de NS zijn voor honderd procent in bezit van de Nederlandse Staat en worden beheerd door het Ministerie van Financiën. De functie van CFO is op 7 april 2016 vrijgekomen door het vertrek van Engelhardt Robbe.

Bert Groenewegen
Groenewegen was van 2005 tot 2010 als CFO en CEO werkzaam bij PCM Uitgevers (het huidige De Persgroep) en vervulde vanaf 2010 de functie van bestuursvoorzitter bij Ziggo. Momenteel is Groenewegen president-commissaris bij FD Mediagroep en lid van de Raad van Commissarissen bij Wereldhave en Intertrust.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Truze Lodder over de benoeming: 'Na de recente benoeming van Susi Zijderveld, die op 1 februari jl. is gestart als Directeur Risicobeheersing, is de Raad van Commissarissen verheugd in Bert Groenewegen een goede CFO voor NS gevonden te hebben.'

Lees ook
> Nieuwsbericht: Engelhardt Robbe weg bij NS
> Nieuwsbericht: Engelhardt Robbe stapt over naar Deloitte
> Nieuwsbericht: Susi Zijderveld in Raad van Bestuur NS

Meer over Bert Groenewegen

Bert Groenwegen legt commissariaat Wereldhave neer

Bert Groenwegen legt commissariaat Wereldhave neer

Groenewegen zal zijn functie als lid van de Raad van Commissarissen van vastgoedbedrijf Wereldhave neerleggen.

 

Bert Groenewegen weg bij Persgroep Nederland

Bert Groenewegen weg bij Persgroep Nederland

Bert Groenewegen stapt op bij De Persgroep Nederland. De voormalige bestuursvoorzitter van PCM wordt de nieuwe CFO van Ziggo.

Interview met Bert Groenewegen

Bert Groenewegen, cfo Ziggo: 'We zijn overal'

Bert Groenewegen, cfo Ziggo: 'We zijn overal'

Met het oog op het groeiende dataverkeer werkt Ziggo aan haar alomtegenwoordigheid met WifiSpots en als virtuele mobiele provider. Cfo Bert Groenewegen: ‘Er komt steeds meer dynamiek in deze markt.’

Bert Groenewegen (Ziggo) over herfinanciering

Bert Groenewegen (Ziggo) over herfinanciering

Ziggo is in handen van twee private equityhuizen. Dit voorjaar greep het bedrijf de mogelijkheid aan haar stevige bankschuld te herfinancieren. Twee dagen voordat de exploderende Griekse staatsschuld de renteniveaus omhoog joeg plaatste Ziggo met speels gemak een High Yield Obligatie van ruim een miljard euro.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook