FrieslandCampina wint de Koning Willem I prijs 2014

FrieslandCampina wint de Koning Willem I prijs 2014

14-05-2014 FrieslandCampina (categorie Groot Bedrijf), KOTUG (categorie MKB) en TexelEnergie (voor Duurzaam Ondernemerschap) hebben op 13 mei 2014 uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima de Koning Willem I Prijs mogen ontvangen.

Dit gebeurde tijdens de feestelijke uitreikingsavond bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam. De winnaars werden tijdens de uitreiking geroemd om hun durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie.

Juryrapport FrieslandCampina
Het Bestuur van de Koning Willem I Stichting spreekt bijzondere waardering uit voor het integrale ketenmanagement van de onderneming, coöperatie en leden-melkveehouders dat door haar unieke vormgeving aan de basis ligt van de successen van FrieslandCampina als geheel.

 

Koning Willem I Stichting
De Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden eenmaal in de twee jaar uitgereikt. De Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank NV en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds dat jaar kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe.

Doelstelling
De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB-Nederland, NIVE, Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel (De Maatschappij), Instituut Nederlandse Kwaliteit, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs en De Nederlandse Staatsloterij. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Lees verder:
> Interview met Cees t Hart, CEO FrieslandCampina

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook