Charlotte Insinger voorgedragen als commissaris Vastned

Charlotte Insinger voorgedragen als commissaris Vastned

03-02-2015 Vastgoedonderneming Vastned draagt Charlotte Insinger en Marc van Gelder voor als nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Charlotte Insinger en Marc van Gelder worden voorgedragen tijdens de aandeelhoudersvergadering op 24 april 2015 als commissaris bij Vastned voor een periode van vier jaar .

Loopbaan Insinger
Insinger was eerder werkzaam bij Shell en Robeco. Op dit moment is ze onder meer commissaris bij Ballast Nedam, SNS Reaal (in 2009 door de Nederlandse Staat voorgedragen) en lid van de raad van toezicht van de Lucht Verkeersleiding Nederland en het Filmfonds.

Top-100 Commissarissen
Insinger staat op nummer 95 van de Management Scope Top-100 Commissarissen 2015. De uitbreiding van haar portefeuille met Vastned zal haar volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een hogere plaats in de ranking opleveren. In de Management Scope Top-50 Corporate Vrouwen 2014 staat zij op de 10 plaats.

 

Ex-CEO Mediq
Van Gelder begon zijn carrière bij de Amerikaanse zakenbank Drexel Burnham Lambert en werkte daarna bij McKinsey & Company en Ahold. De afgelopen negen jaar was hij topman van de tot 2013 beursgenoteerde medische dienstverlener Mediq. Momenteel is hij commissaris bij Maxeda, Action en het Belgische Gimv.

Samenstelling RvC
Pieter Verboom zal tijdens de vergadering in april na een periode van elf jaar aftreden als commissaris. Wouter Kolff had tijdens de aandeelhoudersvergadering in 2014 al aangegeven in april 2016 zijn commissariaat bij Vastned te beëindigen, na een periode van tien jaar. Om een goede overgang te bewerkstelligen zal de raad daardoor voor één jaar uit vijf personen bestaan.

Lees verder
> Interview Charlotte Insinger: ‘Ik ben vrij nederig geworden’

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook