Top 10 bestuurders januari 2011: Claudia Zuiderwijk-Jacobs nummer 1

Datum: 07-02-2011

Top 10 bestuurders januari 2011: Claudia Zuiderwijk-Jacobs nummer 1

Claudia Zuiderwijk-Jacobs is in januari 2011 de topbestuurder van Nederland, zo blijkt uit een onderzoek van managementscope.nl.

In de top 10 van meest gezochte topbestuurders januari 2011 neemt Claudia Zuiderwijk-Jacobs de eerste plaats in vanwege haar tijdelijke nieuwe functie: President-directeur van ProRail. Zuiderwijk is een veelbesproken bestuurder en ProRail was deze winter ook al niet onbesproken.

Claudia Zuiderwijk-Jacobs
Zuiderwijk-Jacobs begon haar carrière bij PinkRoccade. Hier stond zij op het punt om de topman op te volgen.

ProRail
Toch koos zij voor het Tergooiziekenhuizen, het toenmalige Ziekenhuis Hilversum. Sinds 1 februari 2011 is Claudia Zuiderwijk-Jacobs interim president-directeur bij ProRail.

Frits van Eerd, CEO Jumbo
Tweede in de lijst is nieuwkomer Frits van Eerd. Hij liet topmanagers als Peter Bakker en Jeroen van der Veer achter zich. Frits van Eerd is CEO bij Jumbo.

Dakar Rally
Frits van Eerd is fanatiek rallycoureur. Hij deed dit jaar mee aan de Dakar Rally, waar hij eindigde op een 17e plek. Zijn deelname aan de Rally zal ongtwijfeld de hoge positie verklaren.

Vrouwelijke bestuurders
In de lijst van januari 2011 zijn twee vrouwen vertegenwoordigd, waaronder Claudia Zuiderwijk-Jacobs. Verder in de lijst, op een achtste plek, staat Annemiek Fentener van Vlissingen. Zij is topvrouw van SHV en vice vooritter van de Raad van Commissarissen van Draka. De kabelaar stond en staat de laatste tijd veel in het nieuws door het overnamebod van Prysmian.

Top 10 Bestuurders januari 2011
De volledige lijst van top 10 bestuurders treft u aan op de onderstaande link.

De top 10 bestuurders januari 2011

Claudia Zuiderwijk-Jacobs

  • Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel
  • Commissaris KPN
  • Bestuurslid Koning Willem 1 Stichting
  • Raad van Commissarissen APG Groep
  • Lid Forum Smart Industry
  • Lid NL2025 Netwerk
  • Mentor NLGroeit