Bestuurswisselingen Ahold Delhaize

Bestuurswisselingen Ahold Delhaize

05-04-2018 Dick Boer, ceo van Ahold Delhaize, legt per 1 juli 2018 zijn functie neer. Hij wordt opgevolgd door Frans Muller. Ook is Jan Hommen benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. 

Dick Boer was vanaf 2011 ceo van Ahold en na de fusie in 2016 werd hij benoemd tot ceo van Ahold Delhaize. Boer legt per 1 juli zijn functie neer, maar blijft tot medio 2019 beschikbaar als adviseur. 

Frans Muller volgt Boer op. Hij was tussen 2013 en 2016 ceo van Delhaize Group en is sinds de fusie tussen Ahold en Delhaize lid van het executive committee. Hij is momenteel deputy ceo en chief integration officer.

Ook is bekend gemaakt dat Mats Jansson zal terugtreden als voorzitter van de raad van commissarissen. Hij was sinds de fusie in 2016 president-commissaris van Ahold Delhaize. Hiervoor was hij chairman van de board of directors van Delhaize Group. 

Hij wordt opgevolgd door Jan Hommen. Hommen was sinds 2016 vice-voorzitter van de raad van commissarissen, hiervoor was hij voorzitter van de raad van commissarissen van Ahold. 

> Lees ook: Dick Boer en Jan Hommen in gesprek over samenwerking

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook